Εξοπλισμός 310.000 ευρώ για τα επείγοντα του Πανεπιστημιακού

nosokomΝέο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό αποκτούν τα Επείγοντα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας καθώς δημοπρατείται με απόφαση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού το ενταγμένο στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας έργο «Προμήθεια και Εγκατάσταση Ιατροτεχνολογικού Εξοπλισμού για τις Ανάγκες του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας», συνολικού προϋπολογισμού 310.000,00 € (με ΦΠΑ).

Όπως ανέφερε ο κ. Αγοραστός: «Σε μια δύσκολη περίοδο για τη χώρα, όπου ο πολίτης στρέφεται ολοένα και περισσότερο προς τη δημόσια υγεία, τώρα είναι απαραίτητη όσο ποτέ η αναβάθμιση των υπηρεσιών της προς αυτούς. Με το έργο αυτό ενισχύουμε το τμήμα επειγόντων περιστατικών ώστε να παρέχεται φροντίδα υψηλού επιπέδου, μέσω ορθής διαγνωστικής και θεραπευτικής επείγουσας ιατρικής περίθαλψης. Επιθυμούμε το σύστημα δημόσιας υγείας στη Θεσσαλία να παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες προς τους πολίτες». 

Ο περιφερειάρχης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο γεγονός ότι το Τ.Ε.Π, αποτελεί βασικό δείκτη της αποτελεσματικής και ποιοτικής λειτουργίας του νοσοκομείου, καθώς επηρεάζει τη λειτουργία και των άλλων τμημάτων του, όπως κλινικές και εργαστήρια, ενώ δοκιμάζει τη συνεργασία όλων των υπηρεσιών και των τμημάτων αυτού. Παράλληλα παρότρυνε τις υπηρεσίες του ΠΓΝΛ να τρέξουν γρήγορα τις διαδικασίες καθώς είναι στα χέρια τους πλέον να προχωρήσουν στην υλοποίηση του έργου.

Το έργο αφορά στην προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για την κάλυψη των αναγκών του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας. Συγκεκριμένα το φυσικό αντικείμενο της πράξης συνίσταται στην προμήθεια και εγκατάσταση ενός συστήματος υπερηχοτομογραφίας γενικής χρήσης και ενός ψηφιακού ακτινοσκοπικού συστήματος στους χώρους του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου.

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται η δημοσίευση του σχετικού διαγωνισμού από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, που αποτελεί τον δικαιούχο, φορέα υλοποίησης και φορέα λειτουργίας του έργου, για την ανάθεση και εκτέλεσή του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ