Σε τηλεδιάσκεψη για μείωση των ρύπων ο δήμος Φαρσάλων

73O αντιδήμαρχος Φαρσάλων Δημήτρης Μπαμπανίκας και η Ειδική Συνεργάτιδα του Δημάρχου Ηλέκτρα Θελούρα συμμετείχαν στην τηλεδιάδκεψη που διοργάνωσε το Γραφείο Υποστήριξης του Συμφώνου των Δημάρχων (ΓΥΣΔ) του ΤΕΕ (Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας), στις 29 Μαρτίου 2013, με τους Δήμους που υποστηρίζει για την επίτευξη της μείωσης 20% των ρύπων CO2 έως το 2020.

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης έγινε ανταλλαγή απόψεων και πληροφοριών επί όλων των θεμάτων που θα κληθούν οι ενταγμένοι στο Σύμφωνο των Δημάρχων, Δήμοι να αντιμετωπίσουν.

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν τα παρακάτω :

-Ενημέρωση των Δήμων ότι το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ) έγινε Εθνικός Συντονιστής.

Το ΤΕΕ αναγνωρίστηκε και επίσημα Εθνικός Συντονιστής του Συμφώνου των Δημάρχων, σύμφωνα με σύμβαση που υπογράφηκε μεταξύ του ΤΕΕ και της Γενικής Διεύθυνσης Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Το Σύμφωνο των Δημάρχων (ΣτΔ) είναι μία πρωτοβουλία της Ε.Ε., που ξεκίνησε το 2008 με σκοπό να ευαισθητοποιήσει και να συμπεριλάβει τις τοπικές αρχές και τους απλούς πολίτες στους διαμορφωτές ποιοτικότερου περιβάλλοντος στην Ευρώπη, μέσω της εφαρμογής της Ευρωπαϊκής Ενεργειακής Πολιτικής.

Όπως αναφέρει το ΤΕΕ, ο ορισμός του ως Εθνικού Συντονιστή είναι μια σημαντική αναγνώριση για το έργο που προσφέρει το ΤΕΕ στην προώθηση των αρχών και πρακτικών του Συμφώνου των Δημάρχων.

Με την υπογραφή της σύμβασης αυτής, το ΤΕΕ επισημοποίησε τις υποχρεώσεις που έχει ήδη αναλάβει και υλοποιεί, υποστηρίζοντας την προσπάθεια 15 Δήμων (Φαρσάλων, Αλίμου, Πεντέλης, Χαλανδρίου, Παλλήνης, Τανάγρας, Τρίπολης, Δυτικής Μάνης, Σερρών, Σιντικής, Αλμωπίας, Πάτμου, Βιάννου, Ανωγείων) να εφαρμόσουν τις αρχές του ΣτΔ και να επιτύχουν 20% μείωση εκπομπών έως το 2020.

Στάδιο ένταξης των Δήμων στο Σύμφωνο των Δημάρχων -Ενέργειες Δημοσιότητας.

Χρήσιμες πληροφορίες για την Βασική Απογραφή Εκπομπών (ΒΑΕ) στο πλαίσιο συμμετοχής των Δήμων στο Σύμφωνο των Δημάρχων.

Ενέργειες δημοσιοποίησης και Ευαισθητοποίησης των Δημοτών-διοργάνωση “Energy Days”.

Προγραμματισμός δράσης συνεργασίας, το ΤΕΕ θα αποστείλει ειδικό υλικό στους Δήμους και θα συντονίσει τους Δήμους για την υλοποίηση μιας κοινής δράσης των 10 Δήμων που έχουν συντονιστεί το ΤΕΕ και θα προβληθεί η δράση στις Βρυξέλλες, τέλη Ιουνίου.

Κατά τη λήξη της τηλεδιάσκεψης το ΤΕΕ και οι Δήμοι Φαρσάλων, Αλίμου, Πεντέλης, Χαλανδρίου, Παλλήνης, Τανάγρας, Τρίπολης, Δυτικής Μάνης, Σερρών, Σιντικής, Αλμωπίας, Πάτμου, Βιάννου, Ανωγείων έδωσαν ραντεβού για μια νέα τηλεδιάσκεψη που θα οργανώσουν την κοινή τους δράση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ