Δεν δέχθηκε τον Χρ. Ζώη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

ζωηςΔήλωση έκανε ο Γραμματέας του κόμματος Νέα ΜΕΡΑ Μιχάλης Γιαννάκης μετά την αρνητική απάντηση της Προεδρίας της Δημοκρατίας στο αίτημα που υπέβαλε ο πρόεδρος του Κόμματος Χρήστος Ζώης για συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Στη δήλωσή του αναφέρει τα εξής:

«Ο Πρόεδρος του κόμματος «Νέα ΜΕΡΑ» κ. Χρήστος Ζώης στην προσπάθειά του να ξεκινήσει θεσμικά τις επαφές του στη χώρα μας ζήτησε δια του Γενικού Διευθυντή του κόμματος       κ. Νίκου Θεοχάρη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας  κ. Κ. Παπούλια, προκειμένου να ενημερώσει τον ανώτατο πολιτειακό παράγοντα της Χώρας για το Όραμα του κόμματος αλλά και τις θέσεις με τις οποίες προσέρχεται στον πολιτικό στίβο του Τόπου. 

Ο Διευθυντής της Προεδρίας της Δημοκρατίας κ. Μπίτσιος, αγνοώντας ότι το κόμμα εκπροσωπείται κοινοβουλευτικά από δύο βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου και στηριζόμενος στο γράμμα του Κανονισμού της Βουλής, απέρριψε το αίτημα επικαλούμενος το γεγονός ότι δεν έχει σχηματιστεί ακόμα Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Θυμίζουμε στον κύριο Μπίτσιο, ότι στο πρόσφατο παρελθόν ήταν διαφορετική η μεταχείριση που επιφυλάχθηκε σε άλλο μη Κοινοβουλευτικό Κόμμα κατά τον Κανονισμό της Βουλής.

Θα μπορούσε κανείς να αγνοήσει την κοντή μνήμη και τις επιλεκτικές τυπολατρίες που υιοθετεί η Διεύθυνση της Προεδρίας της Δημοκρατίας και να τις καταγγείλουμε ως ενδεχομένως υποβολιμαίες.

Δεν το κάνουμε όμως.

Επισημαίνουμε απλώς το γεγονός, ως οφείλουμε προς τον Ελληνικό λαό που μας ανέχεται όλους και εκφράζουμε την έκπληξη μας, αλλά και τη λύπη μας γι’ αυτή την αρνητική απάντηση.»

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com