Υποβιβάζονται δεκάδες σχολεία στο νομό Λάρισας

$RI5YLZRΣε μια σοβαρή καταγγελία προχωρά η διοίκηση του συλλόγου δασκάλων και νηπιαγωγών του νομού, σύμφωνα με την οποία το υπουργείο ετοιμάζει δεκάδες υποβιβασμούς σχολείων στο νομό, με συνέπεια την περαιτέρω υποβάθμιση της δημόσιας παιδείας. Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Είναι φανερό πλέον ότι η κυβέρνηση έχει αποφασίσει την πλήρη υποβάθμιση της Δημόσιας Δωρεάν Παιδείας και των λειτουργών της. Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας . καταγγέλλει την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας η οποία προχωρά σε υποβιβασμό δεκάδων σχολικών μονάδων στο Ν. Λάρισας με αποτέλεσμα την υποβάθμιση της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

Στόχος είναι η  μείωση δεκάδων οργανικών θέσεων εκπαιδευτικού προσωπικού. Μείωση θέσεων που θα έχει ως συνέπεια το δραματικό  περιορισμό του αριθμού των μεταθέσεων και αποσπάσεων των εκπαιδευτικών αλλά και των μόνιμων διορισμών

Θεωρούμε ότι δεν μπορεί να υπάρξει δωρεάν, δημόσια, ποιοτική παιδεία που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες με λογιστικά κριτήρια που προτάσσουν τις περικοπές σε σχολεία, χρήματα και εκπαιδευτικούς.

Καλούμε την πολιτική ηγεσία να προχωρήσει άμεσα σε  ανάκληση της σχετικής εγκυκλίου, η οποία οδηγεί σε βίαιη συρρίκνωση των οργανικών θέσεων.

Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς σε αγωνιστική ετοιμότητα για την ανατροπή των μνημονιακών  πολιτικών του Υπουργείου Παιδείας που υποβαθμίζουν την ποιότητα της παρεχόμενης δημόσιας εκπαίδευσης.

ΟΧΙ «εκπτώσεις» στην Παιδεία.

ΟΧΙ στην υποβάθμιση  της δημόσιας δωρεάν  εκπαίδευσης».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ