Κατά της Χρυσής Αυγής φορείς της Ελασσόνας

SANY0015Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν στις 10 Μάρτη στην Τσαριτσάνη, με την παρουσία εκπροσώπων της Χρυσής Αυγής στις εκδηλώσεις για το Ολοκαύτωμα του χωριού από τα κατοχικά στρατεύματα.

Μετά από σχετικό ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Ελασσόνας, με το οποίο καταδικάστηκε η παρουσία της Χρυσής Αυγής και αποφασίστηκε να μην κληθεί ξανά σε εκδηλώσεις του Δήμου Ελασσόνας, έντεκα φορείς της περιοχής, πολιτιστικοί σύλλογοι, σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων, σωματεία και φορείς αγωνιστών της εθνικής αντίστασης, συνυπογράφουν κείμενο που δόθηκε στη δημοσιότητα, με το οποίο εγκρίνουν το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου και καταγγέλλουν τη Χρυσή Αυγή.

Το σχετικό ψήφισμα, αναμένεται να εγκριθεί και από άλλους μαζικούς φορείς του Δήμου Ελασσόνας, ενώ από τη διοίκηση του Μορφωτικού Συλλόγου Τσαριτσάνης, που είχε τη σχετική πρωτοβουλία, απευθύνεται έκκληση σε κάθε σύλλογο και φορέα της περιοχής να ανταποκριθεί στο κάλεσμα και να συνυπογράψει το κείμενο του ψηφίσματος, που αποτελεί και μια απάντηση στην τρομοκρατία που επιχειρεί η Χρυσή Αυγή, με την υποβολή μήνυσης κατά του Μορφωτικού Συλλόγου Τσαριτσάνης και παραγόντων της περιοχής.

Το κείμενος του ψηφίσματος, με τις έντεκα πρώτες υπογραφές έχει ως εξής:

ΨΗΦΙΣΜΑ

Με αφορμή τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν την Κυριακή 10 Μάρτη στην Τσαριτσάνη, και μετά την μαζική αντίδραση και καταδίκη της παρουσίας εκπροσώπων της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ στην εκδήλωση τιμής και μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος του χωριού από τους κατοίκους και τους φορείς της περιοχής, εμείς οι φορείς του Δήμου Ελασσόνας εγκρίνουμε του ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο αποφάσισε να μην καλεστεί ξανά εκπρόσωπος της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ σε εκδηλώσεις του Δήμου.

Καταγγέλλουμε την ενέργεια της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ να ανακοινώσει την διεξαγωγή «αντικομμουνιστικής» συγκέντρωσης στην πλατεία της Τσαριτσάνης, σε άγνωστη μέρα και ώρα, και οποιασδήποτε άλλης εκδήλωσης της οργάνωσης αυτής στο Δήμο μας. Καλούμε όλα τα μέλη μας και όλους τους συνδημότες μας, να απομονώσουν τη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.

Η περιοχή μας έχει υποστεί τα πάνδεινα από το φασισμό. Δομένικο- Τσαριτσάνη- Ολυμπιάδα- Καρυά- Σαραντάπορο, και όλα τα χωριά μας, που μαρτύρησαν στο όνομα της ιδεολογίας του φασισμού, την οποία εκφράζει και εκπροσωπεί η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ αποτελεί μια φασιστική οργάνωση ιδεολογικών και πολιτικών απογόνων του ναζισμού, υμνητών του Μεταξά και της χούντας των συνταγματαρχών. Τα τάγματα εφόδου της, δεν είναι τίποτα άλλο παρά θρασύδειλοι που τραμπουκίζουν, που κυνηγούν και χτυπούν μετανάστες, νέα παιδιά και εργαζόμενους. Αναπτύσσουν εγκληματική δράση και συσκοτίζουν για τις πραγματικές αιτίες των προβλημάτων που βασανίζουν τις λαϊκές οικογένειες, σπέρνουν το μίσος, το ρατσισμό και τη διχόνοια. Χύνουν δηλητήριο στα μυαλά και τις ψυχές των παιδιών, ακόμη και στις πιο μικρές ηλικίες.

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ στέκεται ενάντια στον ανθρώπινο πολιτισμό, ενάντια στη μόρφωση και την παιδεία. Η αντιμετώπιση της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ είναι ζήτημα πολιτισμού, ανθρώπινης αξιοπρέπειας και αλληλεγγύης. Καμιά ανοχή στο ρατσισμό και στο φασισμό.

ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ του ΔΗΜΟΥ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

1. ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ

2. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

3. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΥΚΟΥΔΙΟΥ

4. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΟΜΕΝΙΚΟΥ

5. ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΕΡΑΝΕΙΑΣ

6. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ

7. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ- ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

8. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ- ΛΥΚΕΙΟΥ ΔΟΜΕΝΙΚΟΥ

9. ΠΕΑΕΑ- ΔΣΕ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

10. ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΣΘΕΝΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

11. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com