Κ. Πουλάκης: Πρέπει να ενισχυθεί με πόρους και προσωπικό η περιφέρεια

πουλακηςΕρώτηση προς τον Περιφερειάρχη, κ. Αγοραστό, με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του περί μαζικών αποχωρήσεων υπαλλήλων από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, κατέθεσε σήμερα ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Θεσσαλία της Αλληλεγγύης και της Οικολογίας», Κώστας Πουλάκης.

Στην ερώτησή του, ο κ. Πουλάκης ζητά να πληροφορηθεί από ποιες ακριβώς υπηρεσίες και ειδικότητες προέρχονται οι περισσότεροι αποχωρήσαντες και πώς διαμορφώνεται σήμερα η κατάσταση των υπηρεσιών από πλευράς έμψυχου δυναμικού, αφού όπως επισημαίνει,

«η μείωση του προσωπικού περίπου κατά το 1/3 είναι εξαιρετικά ανησυχητική, ιδίως αν ληφθεί υπόψη ότι υπάρχουν εξειδικευμένες κατηγορίες υπαλλήλων, που δεν μπορούν να αντικατασταθούν από άλλους, γεγονός που μπορεί να έχει διαλυτικές επιπτώσεις στη λειτουργία της Περιφέρειας και στο επίπεδο των παρεχόμενων προς τους πολίτες υπηρεσιών».

Ο κ. Πουλάκης τονίζει ότι η δραστική μείωση των υπαλλήλων της Περιφέρειας «αποτελεί προφανή συνέπεια των μνημονιακών κατευθύνσεων που στοχεύουν στη διάλυση του δημοσίου και στην παράδοση ολόκληρων τομέων αναπτυξιακής, κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας στην ιδιωτική πρωτοβουλία» και τονίζει ότι η Περιφερειακή Αρχή θα έπρεπε, αντί των διαπιστώσεων, να πάρει όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για να εφαρμόσει την ομόφωνη εκ μέρους του Περιφερειακού Συμβουλίου καταδίκη του μέτρου της διαθεσιμότητας. Υπενθυμίζει δε ότι ο κ. Αγοραστός είναι και αντιπρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών, έπρεπε λοιπόν να έχει πάρει και σχετικές πρωτοβουλίες σε πανελλαδικό επίπεδο.

Περαιτέρω, ο κ. Πουλάκης επαναφέρει την πάγια θέση της «Θεσσαλίας της Αλληλεγγύης και της Οικολογίας», για την ανάγκη ενίσχυσης και με προσωπικό και με πόρους και εξοπλισμό των περιφερειακών υπηρεσιών, ώστε να είναι σε θέση να πρωτοστατήσουν στην προσπάθεια αναπτυξιακής ανασυγκρότησης της Θεσσαλίας και επισημαίνει ότι η ανάπτυξη την οποία ευαγγελίζεστε για την περιοχή μας, είναι αδύνατον να επιτευχθεί με διαλυμένες περιφερειακές υπηρεσίες».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ