Μπαράζ απολύσεων εργαζομένων στα Σ/Μ Λάρισα

σμλαρισαΤο Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, καταγγέλει την εργοδοσία των Σούπερ Μάρκετ Λάρισα, για το μπαράζ απολύσεων που έχει εξαπολύσει τους τελευταίους μήνες, με ιδιαίτερη προτίμηση εκείνους  που αρνήθηκαν να δεχτούν τις μειώσεις μισθών και όσους είναι υποψήφιοι στις εκλογές του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων, πιστεύοντας ότι έτσι θα εμποδίσει την οργάνωση και την κινητοποίηση των εργαζομένων.

Θυμίζουμε ότι πέρσι κάτω από αφόρητες πιέσεις και εκβιασμούς η εργοδοσία των Σ-Μ Λάρισα επέβαλε τις ατομικές συμβάσεις με μειώσεις μισθών 15%, υποτίθεται για να μην κάνει απολύσεις και από τότε έχει απολύσει 40 εργαζόμενους περίπου.

Αυτή η εξέλιξη δείχνει ότι κανένας εργαζόμενος δεν μπορεί να γλιτώσει τα χειρότερα κάνοντας συνεχείς υποχωρήσεις και συμβιβασμούς, μένοντας έξω από το σωματείο, κοιτώντας υποτίθεται τον εαυτό του.

Η εργοδοσία προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της δεν έχει κανένα φραγμό και αναστολή. Όπως αποδείχτηκε και μειώσεις κάνουν και απολύσεις κάνουν και θα συνεχίσουν σ’ αυτή την ρότα.

Επομένως κανένας εργαζόμενος δεν μπορεί να θεωρεί πλέον ότι αν δεν αντιδράσει στους εργοδότες, θα σωθεί.

Δεν θα μπορούσαν να περάσουν οι εργοδότες ούτε τις ατομικές συμβάσεις, ούτε τις μειώσεις των μισθών, ούτε να κάνουν τις απολύσεις, αν ενωμένοι και οργανωμένα μέσα από το σωματείο Εμποροϋπαλλήλων οι εργαζόμενοι αντιστέκονταν αποφασιστικά με όλες τις μορφές αγώνα.

Γι’ αυτό δεν πρέπει να χάσουν άλλο πολύτιμο χρόνο, αφού τα χειρότερα είναι μπροστά τους. Να ξεπεράσουν το φόβο και τη λογική ότι δεν γίνεται τίποτα. Γιατί όσο αυτά επικρατούν στη συνείδηση τους, το μόνο σίγουρο είναι ότι τα χειρότερα δεν θα τα γλιτώσουν.   

Σήμερα επιβάλλεται η οργάνωση τους στο σωματείο, η κινητοποίηση τους για την ανάκληση όλων των απολύσεων και για να μην γίνουν παραπέρα μειώσεις στους μισθούς τους. Μόνο απ’ αυτήν αντίδρασή τους μπορούν να καμφθούν οι εργοδότες.

 

  

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ