Bitcoin: Το νέο νόμισμα που «σαρώνει»!!!

BTCBitcoin είναι εικονικό νόμισμα, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να παρακάμπτουν τις τράπεζες, και χρησιμοποιείται πλέον ευρέως, καθώς η τιμή του ανήλθε σε $147, σε σχέση με κάτω από τα $20 στις αρχές του τρέχοντος έτους. Η Ρωσία είναι η χώρα που ενδιαφέρεται περισσότερο για το Bitcoin, σύμφωνα με έρευνες στο διαδίκτυο…

Μετά από μια εβδομάδα κατά την οποία το επίμαχο ηλεκτρονικό νόμισμα έφτασε σε ύψη ρεκόρ, οδήγησε αρκετούς να μιλάνε για μια φούσκα. Όμως εκτός από τους Ρώσους που ενδιαφέρονται ιδιαίτερα και ενημερώνονται για το Bitcoin, ενδιαφέρον εκδηλώνεται και από την Εσθονία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Φινλανδία.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι η πρόσφατη ραγδαία αύξηση της τιμής του, προήλθε από την κρίση στην Κύπρο, και τις περικοπές στις αποταμιεύσεις των καταθετών,  που περαιτέρω υπονόμευσαν την πίστη στο παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα.

Οι Ρωσικές επιχειρήσεις διατηρούσαν 19 δις € σε καταθέσεις στις Κυπριακές τράπεζες μέχρι τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους, λόγω των φορολογικών πλεονεκτημάτων, των πολιτιστικών δεσμών και, σε ορισμένες περιπτώσεις, για λόγους φοροδιαφυγής.

Η τιμή του υποχώρησε κατά το δεύτερο μισό της περασμένης εβδομάδας, καθώς το Mt. Gox,  το μεγαλύτερο χρηματιστήριο Bitcoin, αποτέλεσε αντικείμενο επίθεσης. Το Mt. Gox ανακοίνωσε ότι δέχτηκε επίθεση από χάκερς με στόχο να “αποσταθεροποιήσουν το Bitcoin”, αλλά και να εκμεταλλευτούν το σύστημα με σκοπό το κέρδος.

“Οι επιτιθέμενοι … περιμένουν να αρχίσουν όλοι πανικόβλητοι να πωλούν τα Bitcoins τους, περιμένουν να πέσει η τιμή του σε ένα ορισμένο ποσό … και να αρχίσουν να αγοράζουν όσα μπορούν,” υποστήριξαν από το Mt. Gox .

Ωστόσο, το Bitcoin ανέκτησε ένα μεγάλο μέρος των ζημιών του και στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας κόστιζε  περίπου $138.

Το Bitcoin που δημιουργήθηκε το 2009 από έναν προγραμματιστή που χρησιμοποιούσε ψευδώνυμο, είχε ως στόχο να προσφέρει ένα μέσο πληρωμής ανεξάρτητο από τις τράπεζες, μέσω μιας έκδοσης ηλεκτρονικών μετρητών, που θα επέτρεπαν στις online πληρωμές να αποστέλλονται απευθείας από το ένα συμβαλλόμενο στον άλλο, χωρίς αυτές να περνούν από κάποιο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα “..

Τα κέρματα “εξορύσσονται” μέσω μιας μηχανογραφικής επεξεργασίας, με το σύστημα να βάζει ανώτατο όριο που μπορεί να παραχθεί τα 21m. Η διαδικασία είναι τεχνικά δύσκολη, που σημαίνει ότι έχει ένα κόστος όσον αφορά τον εξοπλισμό και την ηλεκτρική ενέργεια.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ