Δράση για φιλικά μαιευτήρια

θιλασμοΤην Κυριακή 14 Απριλίου, 12:00 – 14:00, η Ομάδα Μητρικού Θηλασμού και Προστασίας της Μητρότητας Λάρισας, διοργανώνει στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας, ενημερωτική συνάντηση, στο πλαίσιο της 1ης Πανελλαδικής Δράσης για Μαιευτήρια φιλικά προς Μητέρες και Βρέφη. Θα μοιραστεί ενημερωτικό υλικό.

Σκοπός της δράσης είναι η ευαισθητοποίηση των νέων γυναικών, των εγκύων, αλλά και του ευρύτερου πληθυσμού και της πολιτείας, για την αναγκαιότητα της πιστοποίησης όλων των μαιευτηρίων ως φιλικά προς τις μητέρες και τα βρέφη, της γέννας με σεβασμό προς την επίτοκο και την έναρξη του θηλασμού από την πρώτη στιγμή.

Την ίδια ημέρα 18:00 – 20:00, η Ομάδα Μητρικού Θηλασμού και Προστασίας της Μητρότητας Λάρισας διοργανώνει στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου “Διόνυσος” (Λ.Κατσώνη & 23ης Οκτωβρίου), προβολή της ταινίας-ντοκιμαντέρ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στη γέννα, “Freedom for Birth”. Θα ακολουθήσουν ενημερωτικές ομιλίες από επαγγελματίες υγείας για τα 10 βήματα που πρέπει να τηρεί ένα μαιευτήριο για να είναι φιλικό προς τις μητέρες, τα 10 βήματα για να είναι φιλικό προς τα βρέφη και θα συζητήσουμε τις συνθήκες που επικρατούν στα ελληνικά μαιευτήρια, τα δικαιώματα της γυναίκας επιτόκου, όπως αυτά απορρέουν από το Σύνταγμα και τους Νόμους της χώρας μας και πώς μπορεί να τα διεκδικήσει.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Η δράση είναι μια πρωτοβουλία του Πανελλαδικού Εθελοντικού Δικτύου Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας σε συνεργασία με το Ελληνικό Δίκτυο για τον Σεβασμό στην Γέννα (ENCA Hellas) και την υποστήριξη του Πανελλήνιου Δικτύου Δράσης για την Βρεφική και Παιδική Διατροφή (IBFAN Ελλάδος).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ