Εκδηλώσεις του ΕΚΛ για την εργατική πρωτομαγιά

εΤο πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα διοργανώσει το Εργατικό Κέντρο νομού Λάρισας για την Εργατική Πρωτομαγιά 2013, ανακοίνωσε σήμερα η διοίκηση του. Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Τρίτη 23 Απρίλη 7.30 μ.μ – εκδήλωση-συζήτηση στην αίθουσα συνελεύσεων του Εργατικού Κέντρου, με θέμα: «Εργατικό κίνημα – γραμμή ενσωμάτωση ή ανατροπής – η πείρα της Αργεντινής».

Παρασκευή 26 Απρίλη 8 μ.μ – πολιτιστικό αφιέρωμα στην εργατική πρωτομαγιά από τη θεατρική ομάδα του ΕΚΝΛ και μουσικούς, στην Κεντρική Πλατεία Λάρισας.

Τρίτη 30 Απρίλη 8 μ.μ – προβολή ταινιών στην αίθουσα συνελεύσεων του Εργατικού Κέντρου ο ΕΚΝΛ.

Τετάρτη 1 Μάη – 24ωρη πανεργατική απεργία και απεργιακή συγκέντρωση στις 10 το πρωί στην Κεντρική Πλατεία.

Πέμπτη 9 Μάη, εκδήλωση ενάντια στον φασισμό.

Επίσης αποφάσισε  την κήρυξη στάσεων εργασίας 1 ώρας για την Δευτέρα 29 και Τρίτη 30 Απρίλη, για να γίνουν εκδηλώσεις σε χώρους δουλειάς.

Μουσική εκδήλωση

Εν τω μεταξύ μετά από ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του Συνδικάτου Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στο πλαίσιο του εορτασμού της εργατικής πρωτομαγιάς αποφασίστηκε μεταξύ άλλων εκδηλώσεων, να τιμηθεί με μια μοναδική μουσικοθεατρική παράσταση αφιέρωμα στο εργατικό λαϊκό τραγούδι.

Το μουσικοθεατρικό αφιέρωμα στην 1η Μάη «Γεια σου Περήφανη και Αθάνατη Εργατιά» θα παρουσιαστεί στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας την Δευτέρα 29 Απριλίου και ώρα 21:00

Στο αφιέρωμα παρουσιάζεται μια διαδρομή στο Εργατικό – Λαϊκό τραγούδι μέσα από τραγούδια, χορούς και θεατρικά δρώμενα όπως εξελίχθηκε από τις αρχές του προηγουμένου αιώνα και ως σήμερα.

Οι συντελεστές της παράστασης (που σύντομα θα ανακοινώσουμε) συμμετέχουν  και στηρίζουν την εκδήλωση για την Εργατική Πρωτομαγιά με προσωπική προσφορά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ