Κινητοποίηση δασκάλων ενάντια στην υποβάθμιση σχολικών μονάδων

δασκΜε σύνθημα «ΟΧΙ «εκπτώσεις» στην Παιδεία, οι μαθητές δεν είναι αριθμοί», οι δάσκαλοι του νομού Λάρισας πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11.30 το πρωί της Τετάρτης έξω από τα γραφεία της περιφερειακής διεύθυνσης εκπαίδευσης για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στον υποβιβασμό δεκάδων σχολικών μονάδων στο Ν. Λάρισας, ο οποίος θα έχει ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

Όπως αναφέρει η διοίκηση του συλλόγου στόχος της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας  είναι η  μείωση δεκάδων οργανικών θέσεων εκπαιδευτικού προσωπικού, μείωση θέσεων που θα έχει ως συνέπεια το δραματικό  περιορισμό του αριθμού των μεταθέσεων και αποσπάσεων των εκπαιδευτικών αλλά και των μόνιμων διορισμών

«Καλούμε την πολιτική ηγεσία να προχωρήσει άμεσα σε  ανάκληση της σχετικής εγκυκλίου, η οποία οδηγεί σε βίαιη συρρίκνωση των οργανικών θέσεων.

Η διατήρηση σχολικών μονάδων στις ημιαστικές και αγροτικές περιοχές της πατρίδας μας αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για την παραμονή των κατοίκων στις περιοχές αυτές. Είναι λάθος οικογένειες να «εξαναγκαστούν» σε αστική μετανάστευση προκειμένου να εξασφαλίσουν στα παιδιά τους το βασικό δικαίωμα στη μόρφωση.

Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν μαζικά στην 3ωρη στάση εργασίας( 11 π.μ -2 μ.μ.) που κήρυξε η ΔΟΕ για την Τετάρτη 10 Απριλίου 2013 καθώς και στην παράσταση διαμαρτυρίας στις 11:30 το πρωί στην Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας», αναφέρει η ανακοίνωση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ