Δίκτυο Περραιβία: Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας 118 ατόμων στη Θεσσαλία

περΤην ερχόμενη Δευτέρα 15/4/2013 ξεκινούν οι εργασίες  του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας  του οποίου Δικαιούχος είναι το Δίκτυο  «Περραιβία» και που έχει ως στόχο τη μείωση της ανεργίας ,ιδιαίτερα των νέων, σε  συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού και τις Εφορίες Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων και Βυζαντινών Αρχαιοτήτων στις Π.Ε. Λάρισας ,Καρδίτσας και Τρικάλων (ΙΕ’ ΕΠΚΑ, 7η ΕΒΑ, ΛΔ’ ΕΠΚΑ και 19η ΕΒΑ) .

Για τον λόγο αυτό την περασμένη εβδομάδα (Τετάρτη 3/4/2013) ,έγιναν συναντήσεις με όλους τους ωφελούμενους του Προγράμματος στις πόλεις Τρίκαλα ,Καρδίτσα και Λάρισα ,στις οποίες συμμετείχαν οι εκπρόσωποι του Δικτύου “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” (Κ. Σκριάπας -Πρόεδρος ,Κ. Φουρκιώτης -Ταμίας και ο Νομικός Σύμβουλος του Δικτύου κ. Νικ. Γάτσας) ,ενώ από την πλευρά των Συμπραττόντων Φορέων παραβρέθηκαν οι εξής : η Προϊσταμένη της ΙΕ’ Εφορίας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων (Λάρισα ) κ. Μπάτζιου-Ευσταθίου Ανθή , η Προϊστ. της ΛΔ’ ΕΠΚΑ κ. Βαϊοπούλου Μαρία (Καρδίτσα) , η Προϊστ. της 7ης Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων(Λάρισα) κ. Σδρόλια Σταυρούλα και   η Προϊστ. της 19ης Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων (Τρίκαλα) κ. Μαντζανά Κρυσταλλία.

Το αντικείμενο των εγκριθέντων πράξεων που θα υλοποιήσει το “Δίκτυο Περραιβία” με Συμπράττοντες Φορείς  τις τοπικές Εφορίες του Υπουργείου Πολιτισμού ,είναι η “Φύλαξη, ανάδειξη και βελτίωση της προσβασιμότητας αρχαιολογικών και μουσειακών χώρων στις Περιφερειακές Ενότητες Λάρισας, Τρικάλων και Καρδίτσας της Περιφέρειας Θεσσαλίας”.

Σύμφωνα  με τις αποφάσεις ένταξης, το παραπάνω έργο αφορά στη δημιουργία θέσεων απασχόλησης μέσω της πρόσληψης 118 ατόμων (ωφελουμένων) για την υλοποίηση προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα στον τομέα του πολιτισμού, σε συνεργασία με τους προαναφερόμενους συμπράττοντες φορείς ,με μηνιαία αμοιβή μέχρι 625 Ευρώ και ,φυσικά,ασφαλιστική κάλυψη.

Οι ωφελούμενοι θα προσφέρουν εργασία σε σημαντικά Αρχαιολογικά και Βυζαντινά Μνημεία της  Π.Ε. Λάρισας ( στα όρια των Δήμων  Λαρισαίων,Ελασσόνας,Αγιάς,Φαρσάλων και Κιλελέρ) , της Π.Ε. Καρδίτσας ( στα όρια των Δήμων  Καρδίτσας ,Σοφάδων,Παλαμά ,Μουζακίου ,Αργιθέας ) και της Π.Ε. Τρικάλων ( στα όρια των Δήμων Τρικκαίων και Καλαμπάκας).

Σύμφωνα με δηλώσεις των στελεχών του Δικτύου ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” , θα καταβληθεί η μέγιστη δυνατή προσπάθεια έτσι ώστε όχι μόνο να προστατευθεί ,να συντηρηθεί  και να αναδειχθεί ο τεράστιος πολιτιστικός πλούτος της Θεσσαλίας ,αλλά το αποτέλεσμα της 7μηνης αυτής εργασίας να προσθέσει στο πολιτιστικό απόθεμα της Θεσσαλίας ,συμβάλλοντας στην μετατροπή της Θεσσαλίας σε έναν αγαπημένο τόπο Πολιτιστικού Τουρισμού.

Παράλληλα το Δίκτυο ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” εκφράζει την ικανοποίησή του που υπηρετεί με ιδιαίτερο σεβασμό το μεγάλο κεφάλαιο που λέγεται Ελληνικός Πολιτισμός και παράλληλα  συμβάλλει στην αύξηση της απασχόλησης των νέων ,προσφέροντας την ευκαιρία απόκτησης εργασιακής εμπειρίας σε εκατοντάδες ανέργους ,με πλήρη ασφαλιστική κάλυψη .

Συνολικά θα εργαστούν:

Στην Π.Ε.  Λάρισας: 4 ημερήσιοι φύλακες, 5 νυχτοφύλακες, 28 εργάτες-εργατοτεχνίτες και 5 αρχαιολόγοι.

Στην Π.Ε.  Τρικάλων: 9 ημερήσιοι φύλακες, 17 εργάτες-εργατοτεχνίτες και 3 αρχαιολόγοι.

Στην Π.Ε.  Καρδίτσας : 19 ημερήσιοι φύλακες, 19 εργάτες-εργατοτεχνίτες, 7 αρχαιολόγοι, 1 μουσειολόγος και 1 μουσειοπαιδαγωγός.

Οι ωφελούμενοι θα απασχοληθούν σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία αρμοδιότητας των αντίστοιχων Εφορειών Αρχαιοτήτων, με αντικείμενο εργασίας τη φύλαξη των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων, την ανάδειξη και συντήρηση πολιτιστικών υποδομών και την ασφάλεια κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων.

Σημειώνεται ότι το Πρόγραμμα απευθύνεται σε ανέργους έως 35 ετών, καταγεγραμμένους στον ΟΑΕΔ, ενώ η επιλογή τους, έγινε με διαδικασίες ΑΣΕΠ, σε συνθήκες πλήρους διαφάνειας και αξιοκρατίας .

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ