Ξεκινά την Τετάρτη η εβδομάδα μαθητικού θεάτρου

teatroΕπτά σχολικές θεατρικές παραστάσεις από ισάριθμες σχολικές μονάδες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι Λαρισαίοι από αύριο 10 Απριλίου μέχρι την Πέμπτη 18 Απριλίου στο Μουσικό Σχολείο Λάρισας. Πρόκειται για «Εβδομάδα Μαθητικού Θεάτρου» που συνδιοργανώνεται για πρώτη φορά από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας δια του Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων.

Όπως ανέφερε η Περιφερειακή Διευθύντρια κ. Β. Ζιάκα σε σχετική συνέντευξη τύπου, «με την εβδομάδα μαθητικού θεάτρου, που διοργανώνεται πιλοτικά στη Λάρισα και θα επιδιώξουμε να επεκταθεί και στις άλλες Περιφερειακές Ενότητες της Θεσσαλίας, δίνουμε την ευκαιρία να προβληθεί στην κοινωνία το έργο εκπαιδευτικών και μαθητών, αλλά και η αξία της θεατρικής διδασκαλίας.

Ως Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας ενθαρρύνουμε την πραγματοποίηση σχολικών θεατρικών παραστάσεων, γιατί θεωρούμε ότι η βιωµατική πρόσληψη της γνώσης είναι ιδιαίτερα αποδοτικός τρόπος µάθησης.

Καλώ τους πολίτες να παρακολουθήσουν αυτές τις ενδιαφέρουσες παραστάσεις που κρύβουν πίσω τους γνώση, πολύ κόπο, μεράκι και φαντασία», κατέληξε η κ. Ζιάκα.

Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας κ. Αθ. Μαργαριτόπουλος έκανε τρεις επισημάνσεις με αφορμή αυτή τη διοργάνωση: α) Το σχολείο δεν είναι μόνο άγχος και εξετάσεις, αλλά και θέατρο, μουσική και χορός. β) Εκπαιδευτικοί και μαθητές συνεχίζουν να δημιουργούν και να χαίρονται σε μια γκρίζα εποχή και γ)Η διοργάνωση δεν έχει ανταγωνιστικό χαρακτήρα, αφού όλοι ανταποκρίθηκαν μόνο για τη χαρά της συμμετοχής και θα λάβουν γι’ αυτό σχετικό έπαινο.

Η υπεύθυνη του Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων κ. Ηρώ Οικονομάκη αναφέρθηκε στο πρόγραμμα των παραστάσεων, το οποίο έχει ως εξής:

Τετάρτη 10 Απριλίου: ΄Ωρα : 7: 30 «Μετανάστευση…Νεφρού» από το Γυμνάσιο και Λυκειακές Τάξεις Βερδικούσιας σε σκηνοθεσία Δ. Γκανίδη

Πέμπτη 11 Απριλίου: ΄Ωρα : 7: 30 «Ο μικρός Πλούτος» από το 1ο ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής σε σκηνοθεσία Χρ. Γκόβαρη, Μ. Γιαννέλου.

Παρασκευή 12 Απριλίου: ΄Ωρα : 7: 30 «Μαντάμ Σουσού» από το 12ο Γυμνάσιο σε σκηνοθεσία Μ. Μουρτζανού.

Δευτέρα 15 Απριλίου: ΄Ωρα : 7: 30 «Δέμα με Άγνωστο Παραλήπτη», από το 7ο ΕΠΑΛ σε σκηνοθεσία Αθ. Κριτσινιώτη.

Τρίτη 16 Απριλίου: ΄Ωρα : 7: 30 «Τι θα γένουμε χωρίς Βαρβάρους» από το 9ο Γενικό Λύκειο σε σκηνοθεσία Δ. Γιαλαμά.

Τετάρτη 17 Απριλίου: ΄Ωρα : 6: 30 «Σύγχρονη Λυσιστράτη» από το Γυμνάσιο και Λυκειακές Τάξεις Αρμενίου σε σκηνοθεσία Δ. Σακελλαρίου

Πέμπτη 18 Απριλίου:

΄Ωρα : 7: 30 «Ο Ελαφοβασιλιάς» από το Μουσικό Σχολείο σε σκηνοθεσία Α Βόγια.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ