“Εκοψαν” τα έξοδα κηδείας για το παιδί συνταξιούχου αστυνομικού

αστΕίχε συγκλονίσει την κοινωνία της Λάρισας πριν από λίγο διάστημα ο θάνατος 22χρονης φοιτήτριας σε τροχαίο, αλλά οι δυσάρεστες ειδήσεις συνεχίζουν να έρχονται αφού ο άτυχος πατέρας της συνταξιούχος αστυνομικός, όταν πήγε στο ταμείο του να εισπράξει τα έξοδα κηδείας του παιδιού του διαπίστωσε ότι δεν τα δικαιούται. Αγανακτισμένος έστειλε επιστολή στην ιστοσελίδα bloko.gr στην οποία αναφέρει:

«Είμαι συνταξιούχος της Ελληνικής Αστυνομίας και είχα την τύχη … να χάσω την κόρη μου ΔΗΜΗΤΡΑ από Τροχαίο ατύχημα σε ηλικία 22 ετών !!!

Όταν πήγα να πάρω τα έξοδα κηδείας ανακάλυψαν οι υπεύθυνοι …ότι δεν τα δικαιούμαι… γιατί ανήκα στο Ταμείο της πρώην Χωροφυλακής, και δεν είχα συνταξιοδοτηθεί προ του 1984 !!! Ελεος θα ήμουν πεθαμένος και

δεν θα είχα παιδί 22 ετών…

Όποιο άλλο επάγγελμα κι΄ αν έκανα θα τα δικαιούμουν !!! Αυτά για τους υπαλλήλους της ΕΛ.ΑΣ που κατά 70% ανήκουν το Ταμείο της Χωροφυλακής, αν ήμουν στο Ταμείο της Αστυνομίας πόλεων θα τα δικαιούμουν !!! Θέλω να το κάνετε θέμα και είμαι στην διάθεσή σας για ότι χρειαστεί. (ΦΥΣΙΚΑ ΕΠΩΝΥΜΑ !!! Όχι ανώνυμα …)

Μπαϊραμης Κων/νος

Ηρώων Πολυτεχνείου 102

41223 Λάρισα».

Στο θέμα παρενέβη και η Ενωση Αστυνομικών Λάρισας η οποία σε ανακοίνωσή της αναφέρει τα παρακάτω:

«Θλίψη μας γέμισε το άγγελμα του θανάτου της μόλις 22 ετών κόρης του απόστρατου συναδέλφου μας ΜΠΑΙΡΑΜΗ Κώστα.

Τη θλίψη όμως τη διαδέχθηκε η αγανάκτηση όταν λίγες ημέρες μετά μας έγινε γνωστό ότι ο συνάδελφος δε δικαιούταν έξοδα κηδείας για το παιδί του το οποίο λόγω του ότι σπούδαζε ήταν προστατευόμενο μέλος.

Ο συνάδελφος αποστρατεύτηκε το 2010 έπειτα από 31 έτη Υπηρεσίας και ήταν ασφαλισμένος στο ταμείο της πρώην Χωροφυλακής.

Σύμφωνα με την ανωτέρω σχετική οι συνταξιούχοι της Χωροφυλακής δικαιούνται έξοδα κηδείας μόνο εφόσον έχουν συνταξιοδοτηθεί προ του 1984!! Όλοι μα όλοι οι συνταξιούχοι του Δημοσίου δικαιούνται αυτά τα μακάβρια έξοδα, ακόμα και οι συνάδελφοι που ανήκουν στο ταμείο της  Αστυνομίας Πόλεων, εκτός από τους ανήκοντες στο ταμείο της Χωροφυλακής.

Ευχόμαστε ολόψυχα κανείς γονιός να μη βρεθεί στη θέση αυτή. Μετά όμως από παραίνεση του συναδέλφου αναλάβαμε σαν Ένωση, στη μνήμη της αδικοχαμένης Δήμητρας, να αναδείξουμε αυτή την αδικία και παρακαλούμε όπως προβείτε σε όλες τις δέουσες ενέργειες προς τις αρμόδιες αρχές».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ