Δικηγόρος πίσω από τον “μαϊμού” δικαστικό επιμελητή

dikastikΣε φυλάκιση 12 μηνών με τριετή αναστολή καταδικάστηκε σήμερα από το αυτόφωρο της Λάρισας ο κατηγορούμενος για απάτη και αντιποίηση αρχής, ο οποίος συνελήφθη τη Δευτέρα επειδή προσποιούμενος τον δικαστικό επιμελητή πήρε από Λαρισαίο το ποσό των 200 ευρώ έναντι οφειλής του,ενώ επιχείρησε να κατασχέσει περιουσία άλλου οφειλέτη η οποία είχε κατασχεθεί ήδη ζητώντας 300 ευρώ για να μην προχωρήσει τη διαδικασία.

Στη σημερινή ακροαματική διαδικασία πρόεκυψε ότι ο εν λόγω κατηγορούμενος δρούσε για λογαριασμό δικηγόρου ο οποίος επέλεξε να πιέσει μέσω του κατηγορουμένου δανειολήπτες να εξοφλήσουν τις υποχρεώσεις τους αντί να αναθέσει σε πραγματικό δικαστικό επιμελητή την υπόθεση, ενώ δεν έλειψαν και οι περιπτώσεις που δικηγόρος και κατηγορούμενος δρούσαν παράλληλα με τον ορισθέντα δικαστικό επιμελητή.

Το θέμα κρίθηκε άκρως σοβαρό και η Εισαγγελία διέταξε να συνεχιστεί η έρευνα για να εξακριβωθεί αν ο καταδικασθείς εμπλέκεται και σε άλλες υποθέσεις. Μάλιστα με δεδομένο ότι στην κατοχή του καταδικασθέντα βρέθηκαν και διαταγές πληρωμής, αλλά και απόγραφα, αποφασίστηκε η έρευνα να επακταθεί και σε αυτές τις κατευθύνσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα στο δικαστήριο έδωσε το παρών σύσσωμη η διοίκηση του συλλόγου δικαστικών επιμελητών ζητώντας να λάμψει η αλήθεια και να παταχθούν τα όποια φαινόμενα αντιποίησης αρχής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ