Δράσεις για νέους αγρότες του δήμου Κιλελέρ από τον ΕΟΠ

εοπΟ Ελληνικός Οργανισμός Περιβάλλοντος – ΕΟΠ, συμμετέχει στο πρόγραμμα «ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΩΝ ΝΕΩΝ», του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης, με τίτλο δράσης “YOUTH IN AGRO PLANT PROTECTION ACTIONS – yAPPA”.

Την Πέμπτη 18 Απριλίου 2013 και ώρα 18:00, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου Νίκαιας του Δήμου Κιλελέρ θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή ενημερωτική  ημερίδα, και την Παρασκευή 19 Απριλίου 2013 και ώρα 16:00 στην αίθουσα 2 στην Γεωργική Ανάπτυξη ΑΕ στην Λάρισα, Ανοιχτό Εργαστήρι Μάθησης.

Βασικός σκοπός είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού, των φορέων και των κοινωνικών εταίρων σε θέματα σχετικά με την προώθηση της περιβαλλοντικής προστασίας και αγροτικής πολιτικής με έμφαση στην πρόσφατη ενσωμάτωση της κοινοτικής οδηγίας για την θέσπιση συστήματος χορήγησης πιστοποιητικού ορθολογικής χρήσης των φυτοπροστατευτικών προϊόντων.

Η ομάδα στόχος είναι η νέα γενιά, οι νέοι αγρότες και επιστήμονες. Το ζωτικότερο κομμάτι της κοινωνίας, που καλείται να αποδεχτεί τα κακώς κείμενα των προηγούμενων γενιών και να χτίσει το δικό της παρόν για ένα βιώσιμο μέλλον. Οι νέοι που έχουν επιλέξει συνειδητά να ασχοληθούν με τον πρωτογενή τομέα από οποιαδήποτε τομέα. Η ενθάρρυνση και η επάνδρωση τους με όσα περισσότερα εφόδια γίνεται για να ανταπεξέλθουν στην παραγωγική διαδικασία με σεβασμό στο περιβάλλον αποτελεί πρόκληση για κάθε ανεπτυγμένη κοινωνία.

Οι ομιλητές θα πραγματευτούν θέματα για την φυτοπροστασία, την κατάσταση της περιοχής, την ανάγκη πιστοποίησης αλλά και θέματα που ταλανίζουν τον πρωτογενή τομέα.

Παράλληλα, πρόκειται να παρευρεθούν προσκεκλημένοι από την τοπική αυτοδιοίκηση, τον επιχειρηματικό και κοινωνικό χώρο της Περιφέρειας και της ευρύτερης περιοχής, επιστήμονες, ομάδες παραγωγών, επαγγελματίες του κλάδου καθώς και μέλη και συνεργάτες του ΕΟΠ.

Η δραστηριότητα χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια βίου Μάθησης – Εθνική Υπηρεσία και την Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου Προγράμματος της Ε.Ε ‘Νέα Γενιά σε Δράση’.

Για περισσότερες πληροφορίες: ΕΟΠ: 241061227, www.eop.org.gr.  

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ