Εργα αναβάθμισης του οικισμού ΡΟΜ στη Νέα Σμύρνη

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣΤη σύμβαση κατασκευής έργων στην περιοχή κατοικίας ROM, στη Νέα Σμύρνη της Λάρισας υπέγραψε σήμερα ο δήμαρχος Κ. Τζανακούλης και ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας, παρουσία του περιφερειάρχη Κ. Αγοραστού, σηματοδοτώντας με αυτό τον τρόπο την έναρξη εργασιών που έχουν σαν σκοπό την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του οικισμού. Συγκεκριμένα οι  εργασίες συνολικού προϋπολογισμού 220.000 ευρώ που πρόκειται να εκτελεστούν αφορούν:

1. Κατασκευή με σκυρόδεμα μικρού πλάτους ανώνυμου οδού   παραπλεύρως των γραμμών του  ΟΣΕ και ανακατασκευή τμήματος οδού Βοιωτίας.

2. Μερική ανακατασκευή παιδικής χαράς στη πλατεία Αγ. Δημητρίου και  αναβάθμιση φωτισμού στο ΚΧ  1092.

3. Κατασκευή παιδικής χαράς στο ΟΤ 1067 και φωτισμού.

4. Συμπλήρωση φωτισμού σε διάφορες οδούς της  συνοικίας. 

5. Κατασκευή τοιχίου από σκυρόδεμα με οπλισμό, στον ανώνυμο δρόμο που βρίσκεται κάτω από την ΠΕΟ για στήριξη του πρανούς.

Στη διάρκεια της υπογραφής της Σύμβασης ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Κ. Τζανακούλης τόνισε ότι ο Δήμος Λαρισαίων και οι τεχνικές του υπηρεσίες αξιοποιούν όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία για να παρέμβουν σε όσες περιοχές του Δήμου υφίσταται ανάγκη με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών ζωής. Έτσι, αξιοποιώντας τους πόρους του ΕΣΠΑ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας κάνουν μια σειρά παρεμβάσεων στην περιοχή «Νταμάρια» των ΡΟΜα της Ν. Σμύρνης ώστε να βελτιώσουν τις συνθήκες ζωής. Ο κ. Τζανακούλης τόνισε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που γίνονται παρεμβάσεις στη συγκεκριμένη περιοχή και προφανώς ο Δήμος Λαρισαίων θα επανέλθει με νέα προγράμματα για την περαιτέρω βελτίωση της περιοχής.

Από την πλευρά του ο κ. Αγοραστός τόνισε ότι σε συνεργασία με το Δήμο Λαρισαίων η Περιφέρεια Θεσσαλίας χρηματοδοτεί έργα που δημιουργούν θέσεις εργασίας και τονώνουν την τοπική οικονομία την ίδια στιγμή που βελτιώνουν το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων της Λάρισας και ειδικότερα της περιοχής των ΡΟΜα στη Ν. Σμύρνη. Ο κ. Αγοραστός τόνισε ότι θα υπάρξουν ακόμα περισσότερες και μεγαλύτερες παρεμβάσεις με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Λάρισας, παρά το γεγονός ότι γενικότερες οικονομικές συνθήκες είναι δυσμενείς.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ