Εργα αρχαιολογικού ενδιαφέροντος επισκέφθηκε ο δήμαρχος Φαρσάλων

38O δήμαρχος Φαρσάλων Άρης Καραχάλιος και η συνεργάτιδα του Βάσω Νούλα επισκέφθηκαν το χώρο της αρχαίας Ακρόπολης Φαρσάλων, όπου προχωρούν τα έργα συντήρησης, αποκατάστασης και διαμόρφωσης του μνημείου. Ενημερώθηκαν για τις εκεί εργασίες από τον αρχαιολόγο Γιώργο Βήτο.

Η πρόοδος των εργασιών έχει προσφέρει σημαντικά αποτελέσματα, τόσο ως προς την κατανόηση της διαμόρφωσης του εσωτερικού χώρου της Ακροπόλεως κατά την αρχαιότητα και τα βυζαντινά χρόνια, όσο και ως προς τη συντήρηση και αναστήλωση των ερειπίων.

Είναι φανερό ότι η ολοκλήρωση των εργασιών θα προσφέρει στην πόλη έναν περίφημο χώρο μνήμης και αναψυχής και ο Δήμαρχος δηλώνει ιδιαιτέρως ικανοποιημένος γι’ αυτό.

karaxaΕπίσης ο κ. Καραχάλιος και η κ. Νούλα, μαζί με την αρχαιολόγο της ΙΕ’ ΕΠΚΑ Σοφία Καραπάνου, επισκέφθηκαν τη θέση «Κατράνα» της πόλης των Φαρσάλων, όπου κατά τη διάρκεια εργασιών διαμόρφωσης του χώρου, οι οποίες εκπονούνται από το Δήμο, εντοπίσθηκε και αποκαλύφθηκε μεγάλο τμήμα του δυτικού σκέλους του οχυρωματικού τείχους της αρχαίας Φαρσάλου.

Η αποκάλυψη είναι εντυπωσιακή, προχωρά με γοργούς ρυθμούς και στις εργασίες απασχολείται προσωπικό του Δήμου που έχει προσληφθεί με το πρόγραμμα της Κοινωφελούς Εργασίας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ