Το δ.σ. Τυρνάβου καταδικάζει τις αποφάσεις για την Κύπρο

τυρνΟμόφωνο ψήφισμα καταδίκης των αποφάσεων που ελήφθησαν στο eurogroup για την Κύπρο εξέδωσε το δημοτικό συμβούλιο Τυρνάβου. Στο ψήφισμα αναφέρονται τα εξής:

«Το δημοτικό συμβούλιο Τυρνάβου:

Καταδικάζει την απροκάλυπτη ληστεία που συντελείται σε βάρος του κυπριακού λαού με την πρωτοφανή απόφαση του Eurogroup που αποφάσισε το «κούρεμα» των καταθέσεων στις Κυπριακές Τράπεζες, οδηγώντας την οικονομία της χώρας και τελικά της Ευρώπης στη χρεοκοπία, το λαό στη φτωχοποίηση και τη μιζέρια και τους καταθέτες στην Κύπρο & την Ελλάδα σε μεγάλη ανασφάλεια αλλά και περισυλλογή για τους δρόμους που οδηγούν οι μνημονιακές πολιτικές της ΤΡΟΪΚΑ για τους λαούς του Ευρωπαϊκού Νότου.

Καταγγέλλει την εξαπάτηση που υπέστη ο κυπριακός λαός από συγκεκριμένα πολιτικά κόμματα, όταν προεκλογικά διακήρυσσαν και δεσμεύονταν ότι δεν θα συναινέσουν σε κανένα είδους επαχθές μέτρο όπως λ.χ. το «κούρεμα» των καταθέσεων ή η μείωση των μισθών & συντάξεων κ.λπ.

Καταγγέλλει τους ωμούς εκβιασμούς που δέχθηκε ο κυπριακός λαός από το Eurogroup, αλλά και τα γερμανικά σχέδια υφαρπαγής όσου πλούτου έχει απομείνει στην Κύπρο, αλλά και στον ευρωπαϊκό νότο γενικότερα.

Επισημαίνει τους κινδύνους που θα αναδειχθούν για την ακεραιότητα της χώρας από την δραματική συρρίκνωση της οικονομίας της σε σχέση με την επερχόμενη πιθανή οικονομική ανάπτυξη των Κατεχομένων.

Δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή του προς τον δοκιμαζόμενο κυπριακό λαό και τάσσονται αλληλέγγυοι στο δίκαιο αγώνα τους.

Καλεί την Κυπριακή Κυβέρνηση να ανακαλέσει άμεσα την καταστροφική αυτή συμφωνία.

Προειδοποιούμε ότι οι συγκεκριμένες πολιτικές οδηγούν τους λαούς του ευρωπαϊκού νότου στα όριά τους, με πιθανή  μια άνευ ελέγχου κοινωνική έκρηξη που θα συμπαρασύρει όλους με απρόβλεπτες συνέπειες. Η εμπειρία από το επεξεργασμένο σχέδιο της Κύπρου δεν μπορεί να αποτελέσει μοντέλο αντιμετώπισης οικονομικών κρίσεων στον Ευρωπαϊκό Νότο».

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Κανονικός πίνακας”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin:0cm;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:10.0pt;
font-family:”Times New Roman”;
mso-fareast-font-family:”Times New Roman”;}

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ