Ομιλία για την κρίση και την οικογένεια στα 3ο και 41ο δημοτικά

john (3)Στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειάς τους για ενημέρωση των γονέων για επίκαιρα θέματα που τους απασχολούν οι Σύλλογοι Γονέων των 3ου – 41ου Δημοτικών Σχολείων Λάρισας, διοργάνωσαν ενημερωτική εκδήλωση την Πέμπτη 04 Απριλίου 2013 στο Σχολείο με θέμα : «Πώς επηρεάζει η οικονομική κρίση την επικοινωνία και τη σχέση των μελών της οικογένειας» με ομιλήτρια την Ψυχολόγο/ Ψυχοθεραπεύτρια κα Νικολέτα Γραμματοπούλου.

Εκ μέρους των Συλλόγων Γονέων ο κ. Χ. Σιλιτζής ευχαρίστησε τόσο την ομιλήτρια , τις Διευθύντριες του Σχολείου κκ Δημητρίου και Μητροτάσιου αλλά και τους γονείς για την συμμετοχή τους και τόνισε πώς οι Σύλλογοι Γονέων είναι πρόθυμοι να διοργανώσουν παρόμοιες ενημερώσεις σε επίκαιρα θέματα και αναμένουν και τις προτάσεις των γονέων για θέματα που τους ενδιαφέρουν.

Η κ. Γραμματοπούλου ανέφερε πως η  κρίση και τα συνεπαγόμενα προβλήματα έχουν κλονίσει την αίσθηση ασφάλειας και έχουν επηρεάσει τις ανθρώπινες σχέσεις, καθώς ο οικονομικός παράγοντας είναι ένας από τους κεντρικούς άξονες για την επιβίωση σε μια σύγχρονη κοινωνία. Επίσης ανέφερε πώς άμεσες επιπτώσεις παρατηρούνται σε τομείς που σχετίζονται με τις διαπροσωπικές σχέσεις, τόσο σε επίπεδο ζευγαριού όσο και σε επίπεδο οικογένειας, αφού το άγχος της επιβίωσης, οδηγεί σε μεγαλύτερη απομόνωση και αποξένωση μέσα στις σχέσεις.

Στην συνέχεια τόνισε  πώς ένα από τα πιο σημαντικά θέματα στη ζωή μιας οικογένειας αφορά την επικοινωνία, ανάμεσα στα μέλη της και τόνισε πώς ο τρόπος  που επικοινωνούμε είναι αυτός που μπορεί να λύσει ή/και να δημιουργήσει προβλήματα στις σχέσεις μας με τους άλλους.

Μετά το τέλος της ομιλίας της η κ. Γραμματοπούλου απάντησε σε ερωτήσεις γονέων και ακολούθησε συζήτηση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ