Μαθητικό φεστιβάλ της ΚΝΕ στη Λάρισα

festibalΤην πραγματοποίηση του μαθητικού φεστιβάλ της ΚΝΕ το Σάββατο 27 Απριλίου, στο Φρούριο-Πλατεία Λαμπρούλη, ανακοίνωσαν σε συνέντευξη Τύπου ο Θάνος Σβώκος, μέλος του Ν.Σ. Λάρισας της ΚΝΕ και η Βάσω Τσιάτσιου, στέλεχος της Τ.Ο. Μαθητών Λάρισας.

Όπως ανέφεραν το φεστιβάλ θα είναι μια γιορτή από μαθητές για μαθητές, που θα φιλοξενήσει την ερασιτεχνική δημιουργία, θα αναδείξει ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη ζωή των μαθητών, και θα έχει σαν σύνθημα τα λόγια του Μπ. Μπρεχτ «Αλλαξε τον κόσμο: Το ‘χει ανάγκη».

«Για την ΚΝΕ, τα φεστιβάλ αποτελούν αφετηρία για ένα πλατύ άνοιγμα σε κάθε μαθητή που βιώνει τις συνέπειες της κρίσης σε όλες τις πλευρές της ζωής του, που αγανακτεί και προβληματίζεται, που αναζητά διέξοδο. Στέλνουν το μήνυμα ότι μπορούμε και πρέπει να ανατρέψουμε το βάρβαρο εκμεταλλευτικό σύστημα. Οι κεφαλαιοκράτες φοβίζουν και τρομοκρατούν. Οι μηχανισμοί του δικού τους κράτους, αστυνομία, στρατός, δικαστήρια, σχολείο κ.α., αναλαμβάνουν αυτήν τη δουλειά απέναντι σε όποιον αντιστέκεται, για να εξασφαλίσουν ότι η επίθεση στα δικαιώματα σου θα συνεχίζεται χωρίς να ανοίγει ρουθούνι» σημείωσαν χαρακτηριστικά υποστηρίζοντας ότι ο καπιταλισμός γεννά φτώχεια, ανεργία, πολέμους, για τους εργαζόμενους, τα παιδιά τους, για την πλειοψηφία του λαού που παράγει τον πλούτο. «Σου λέμε: Άκουσε το ΚΚΕ και την ΚΝΕ, σου λέμε την αλήθεια. Ο σοσιαλισμός σήμερα είναι η απάντηση, είναι αναγκαίος και επίκαιρος. Δεν είναι όραμα και θέλημα των κομμουνιστών, αλλά απαίτηση της ίδιας της εποχής μας. Όχι απλά έχουν δημιουργηθεί αλλά έχουν παραωριμάσει οι υλικές προϋποθέσεις για τη σοσιαλιστική οικοδόμηση. Άλλωστε οικοδομήθηκε σοσιαλισμός τον 20ο αιώνα, ήτα ν η πρώτη απόπειρα. Η ανατροπή του είναι προσωρινή, όπως και ο καπιταλισμός κυριάρχησε ολοκληρωτικά μετά από προσωρινά πισωγυρίσματα και όχι με τη μία.

Μη χαρίζεσαι σε αυτούς που σου κλέβουν τη ζωή. Έχεις τη δύναμη! Έλα να σταθούμε απέναντι σ’ αυτό το σύστημα και να το ανατρέψουμε. Να νιώθεις περήφανος που είσαι παιδί ανθρώπων του μόχθου. Η εκμετάλλευση σε εξοργίζει, γι’ αυτό κάνε την οργή σου δύναμη και θέληση για μια αξιοπρεπή ζωή με δικαιώματα. Έχουμε όπλα, η ιστορία του επαναστατικού κινήματος, διεθνώς και στη χώρα μας, η πίστη στη δύναμη του λαού να καθορίσει τις εξελίξεις προς το συμφέρον του. Πλασάρουν τις σάπιες αξίες και τα ιδανικά τους. Γι’ αυτό άφησαν ελεύθερα τα μαντρόσκυλά τους, τους Χρυσαυγίτες να επιτίθενται  σε όποιον έχει άλλο χρώμα, άλλη θρησκεία ή είναι από άλλη χώρα. Θέλουν να διχάσουν, να σπείρουν το μίσος ανάμεσα στο λαό που παλεύει για το δίκιο του, θέλουν να τσακίσουν τον αγώνα του. Μην τους φοβάσαι μπορούμε να τους απομονώσουμε!» τόνισαν, διευκρινίζοντας ότι το επόμενο διάστημα θα δοθεί στην δημοσιότητα το αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ ενώ θα πραγματοποιηθούν μια σειρά από προφεστιβαλικές δραστηριότητες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ