Με ποιοτική και εξωστρεφή αγροτική παραγωγή θα πετύχει η Ελλάδα

ΜάξιμΣτην ημερίδα με θέμα «Ο ελληνικός αγροδιατροφικός κλάδος, βάση για την ανάπτυξη της εθνικής εξωστρέφειας και της ανταγωνιστικότητας», που συνδιοργάνωσαν ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος και το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο των εργασιών του συνεδρίου MONEY SHOW,  στη Θεσσαλονίκη, μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μ. Χαρακόπουλος.

Ο κ. Χαρακόπουλος, στην ομιλία του, υπογράμμισε τα εξής:

• Η οικονομική κρίση δεν περιορίζεται στα στενά όρια ενός κράτους, ούτε αφορά αποκλειστικά τις χώρες του νότου. Αντιθέτως, σχετίζεται με το σύνολο της ΕΕ. Αν  δεν κερδίσουμε αυτή τη σκληρή μάχη σε όλη την Ευρώπη θα υπάρξουν μόνον ηττημένοι – και πρώτα όλοι οι λαοί που ενστερνίστηκαν το όραμα μιας ενωμένης Ευρώπης, μιας Ευρώπης  της προόδου και της αλληλεγγύης.

• Η  κυβέρνησή μας πέτυχε:

την άρση της αβεβαιότητας για την παραμονή στο ευρώ,

την εμπέδωση ενός κλίματος σταθερότητας και την προώθηση τομών, ώστε να δημιουργηθεί το κατάλληλο περιβάλλον για να αναπτυχθεί η οικονομία και

τη διαμόρφωση των συνθηκών που επιτρέπουν στους επενδυτές, Έλληνες και ξένους, να τολμήσουν, να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν σκέψεις πρωτότυπες και κερδοφόρες.

• Η στρατηγική της Κυβέρνησης Εθνικής Ευθύνης για την Ανάπτυξη στοχεύει, πρωτίστως, στην ανασυγκρότηση και ενίσχυση παραγωγικών κλάδων, που πιστεύουμε ότι μπορούν να δώσουν το εναρκτήριο λάκτισμα για τη γενική ανάκαμψη.

• Η πρωτογενής μας παραγωγή έχει σημαντικές δυνατότητες, τις οποίες οφείλουμε με σωστό σχεδιασμό και σκληρή δουλειά, να αξιοποιήσουμε ώστε να δώσουμε διέξοδο στις εν υπνώσει δυνάμεις της υπαίθρου.

• Επιθυμούμε να καταστήσουμε την αγροτική μας παραγωγή πυλώνα ανάπτυξης της περιφερειακής και εθνικής οικονομίας. Να συνδεθεί αποτελεσματικά η πρωτογενής μας παραγωγή με το δευτερογενή και τριτογενή τομέα.

• Θέλουμε να καταστήσουμε την ελληνική αγροδιατροφική παράδοση ένα πολιτισμικό αγαθό προς εξαγωγή με ισχυρή παρουσία στο διεθνές περιβάλλον. Με ταυτότητα, τα ποιοτικά, ασφαλή, ελληνικά, αγροτικά προϊόντα θα κατακτήσουν τη θέση που τους αξίζει στις αγορές.

• Βρεθήκαμε και στο παρελθόν σε δυσχερή θέση. Η γεωργία και η κτηνοτροφία συνέβαλαν τότε καθοριστικά στην ανόρθωση της οικονομίας μας. Τα καταφέραμε τότε, θα τα καταφέρουμε και σήμερα. Με μια ποιοτική, ασφαλή και εξωστρεφή αγροτική παραγωγή στη διάθεσή μας, μπορούμε να δώσουμε τη μάχη και να την κερδίσουμε.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com