Απαγορεύονται τα Φαρδιά-Χαλαρά Παντελόνια

FriendsΣε πόλη της Λουιζιάνα των ΗΠΑ, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να  απαγορεύσει στους πολίτες να φορούν χαλαρά παντελόνια (saggy pants) σε δημόσιους χώρους. Στο συμβούλιο πέρασε η πρόταση παρά τις αποκλίνουσες απόψεις στην κοινότητα

Το πρόστιμο για τους παραβάτες για το πρώτο αδίκημα θα είναι $ 50, $ 100 για το δεύτερο αδίκημα, και $ 100 συν 16 ώρες υποχρεωτικής υπηρεσίας στην κοινότητα για το τρίτο αδίκημα. Ο δικαστής θα καθορίζει την τιμωρία για τυχόν περαιτέρω παραβιάσεις.

Η τοπική NAACP (Εθνική Ένωση για την Πρόοδο των Έγχρωμων Ανθρώπων) ολόψυχα συμφώνησε με την απαγόρευση. Ο Jerome Boykin, πρόεδρος της ομάδας, δήλωσε: «Δεν υπάρχει τίποτα θετικό για τους ανθρώπους που φορούν χαλαρά παντελόνια. Αυτό δεν είναι πρόβλημα των έγχρωμων, αυτό δεν είναι πρόβλημα των λευκών ανθρώπων, αυτό είναι ένα πρόβλημα όλων των ανθρώπων … Οι νεαροί άνδρες που ήταν στη φυλακή και που ήθελαν να έχουν σεξουαλικές σχέσεις με άλλους άνδρες έστελναν μήνυμα με το να έχουν το παντελόνι τους κάτω από τη μέση τους.

Κάτοικος όμως της περιοχής διαφώνησε με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου: «Σίγουρα δεν είναι η πρώτη φορά που οι μεγαλύτεροι σε ηλικία άνθρωποι διαμαρτύρονται για τα κοινωνικά ήθη, τις συνήθειες και το ντύσιμο των νέων. Αλλά το να ψηφίζεται νόμος για κάτι τέτοιο, αποτελεί ολισθηρό κατήφορο σε επίπεδο διακυβέρνησης και δεν θα το επιτρέψουμε.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ