Νέα προσφορά κηπευτικών για οικονομικά αδύναμους μέσω των Ενεργών Πολιτών

energΟλοένα και πληθαίνουν οι προσφορές παραγωγών της περιοχής μας για τους οικονομικά ασθενείς συμπολίτες μας. Η εμπιστοσύνη που δείχνουν στους «Ενεργούς Πολίτες Λάρισας» είναι πολύ μεγάλη, γιατί γνωρίζουν ότι η προσφορά τους θα πάει στον τελικό αποδέκτη λίγες ώρες μετά τη συγκομιδή του προϊόντος. Έτσι, το παράδειγμα του παραγωγού από τον Κυπάρισσο Λάρισας που κάλεσε τους «Ενεργούς Πολίτες Λάρισας» να γίνουν …εθελοντές γης για λίγες ώρες και να συλλέξουν 5 τόνους νωπών λαχανικών, βρήκε μια βδομάδα αργότερα ακόμη έναν μιμητή: ο παραγωγός από τον Πλατύκαμπο Λάζαρος Αποστόλου, κάλεσε τους «Ενεργούς Πολίτες Λάρισας» αν μαζέψουν φρέσκα κρεμμυδάκια από το χωράφι του και να  τα μοιράσουν σε οικονομικά αδύναμες οικογένειες της πόλης.

Οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας είπαν γι’ ακόμη μια φορά ”Ναι” σε τέτοιου είδους κάλεσμα. Συγκέντρωσαν τα φρέσκα κρεμμυδάκια από ένα «δύσκολο» χωράφι και το απόγευμα της ίδιας μέρας τα μοίρασαν στο χώρο της λαϊκής αγοράς της Τετάρτης.

Συγκεκριμένα, η ευγενική προσφορά του παραγωγού δόθηκε στο ίδρυμα «Χελιδονάκια», στους Ιερούς Ναούς Αγίου Γεωργίου, Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων, Αγία Σοφίας, Αγίων Ταξιαρχών, Αγίου Γεωργίου Ιωαννίνων, στα Γηροκομεία Λάρισας κι Αρμενίου, στην Χριστιανική Εστία και σε πολλές άπορες οικογένειες που υποστηρίζονται από το κοινωνικό παντοπωλείο των «ΕνΠοΛ».

Παρά το γεγονός ότι οι εθελοντές των «Ενεργών Πολιτών Λάρισας» μπόρεσαν να μαζέψουν περίπου ένα τόνο φρέσκων κρεμμυδιών, στο χωράφι έμεινε ακόμη πολλή μεγάλη ποσότητα φρέσκων λαχανικών. Γι’ αυτό, συμφωνήθηκε με τον παραγωγό να οργανωθεί νέα ομάδα εθελοντών που θα μεταβεί στο χωράφι γι’ακόμη μια συγκομιδή… και έπεται συνέχεια.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ