ΙΣΛ: Στηρίζει την απεργία των νοσοκομειακών γιατρών

giatros_11Ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας με ανακοίνωσή του στηρίζει την απεργία των Νοσοκομειακών γιατρών, που προκήρυξε η ΟΕΝΓΕ για την Τετάρτη 17 Απριλίου και καλεί όλα τα μέλη του που εργάζονται στο ΕΣΥ να πάρουν μέρος μαζικά σ’ αυτή, ως ελάχιστο χρέος απέναντι στην διάλυση του Δημοσίου Συστήματος Υγείας.

Στην ανακοίνωση του συλλόγου αναφέρονται ακόμη τα εξής: “Σήμερα, όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας αναζητούν υπηρεσίες υγείας στα νοσοκομεία, ενώ την ίδια στιγμή η γενικευμένη φτωχοποίηση κορυφώνεται και ο υπό κατάρρευση ΕΟΠΥΥ δεν μπορεί να καλύψει τις ιατροφαρμακευτικές ανάγκες των ασφαλισμένων του.

Κάθε περικοπή των δημοσίων δαπανών για την Υγεία σημαίνει λιγότερο προσωπικό, περισσότερες ελλείψεις σε υλικά και φάρμακα, λιγότερα χειρουργικά τραπέζια και κλίνες ΜΕΘ σε λειτουργία, όλο και μικρότερο αριθμό σημαντικών εργαστηριακών εξετάσεων. Σημαίνει επίσης, συνεχείς περικοπές αποδοχών και μισθούς πείνας, συνεχή συρρίκνωση εφημεριακών προγραμμάτων και τελικά συνθήκες δουλειάς χωρίς αξιοπρέπεια.

Καθημερινά βιώνουμε το δράμα των ανθρώπων με σοβαρά προβλήματα υγείας που δεν μπορούν να χειρουργηθούν ή να συνεχίσουν την φαρμακευτική τους αγωγή, επειδή έχουν χάσει τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα. Απ’ την άλλη μεριά, ορισμένοι συνεχίζουν να παρανομούν και να πλουτίζουν, να λυμαίνονται τα δημόσια νοσοκομεία και να στήνουν «μαγαζιά», ενώ η κυβέρνηση τους «θυμάται» μόνον επικοινωνιακά, όταν χρειάζεται να διαβάλλει συλλήβδην το ιατρικό σώμα.

Μέσα σ’ αυτό το εφιαλτικό τοπίο, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να κινητοποιηθούμε. Όσο μένουμε απλά οργισμένοι ή μόνον κλαψουρίζουμε, τίποτα δεν θα αλλάξει.

Με κεντρικά συνθήματα την έγκαιρη, σταθερή και πλήρη καταβολή των δεδουλευμένων, τις προσλήψεις γιατρών σε Νοσοκομεία και Κ.Υ. και την καθολική δωρεάν πρόσβαση των πολιτών στο σύστημα υγείας, ας δώσουμε όλοι μαζί την μάχη για να κρατήσουμε ανοιχτά τα νοσοκομεία μας.

Τέλος, ενημερώνουμε το κοινό πως την ημέρα της απεργίας τα Νοσοκομεία-ΚΥ- ΠΙ θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ