Ζητείται ενημέρωση για το έργο αποχέτευσης του Αμπελώνα

johnΚάλεσμα στη διοίκηση της ΔΕΥΑ Τυρνάβου για άμεση ενημέρωση τόσο για το αντικείμενο του έργου της αποχέτευσης, αφού έχει γίνει κατανοητό ότι μέσω της εργολαβίας θα ολοκληρωθεί μόνο το κεντρικό δίκτυο και δεν προβλέπεται η κατασκευή των συνδετήριων αγωγών,  όσο και για το κόστος που θα αναλάβει η κάθε παροχή που θα συνεδεθεί με το δίκτυο, απηύθυνε η συνέλευση των κατοίκων του Αμπελώνα που αναμένεται να υποβάλει σήμερα και επίσημα το αίτημα στο δημοτικό συμβούλιο και στη διοίκηση της ΔΕΥΑΤ.

Στη συνέλευση αναπτύχθηκε έντονος προβληματισμός για το κόστος που θα κληθεί να επωμιστεί σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία η κάθε οκογένεια για να συνδεθεί στο δίκτυο της αποχέτευσης, αλλά και στη συνέχεια για τη λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού, ενώ επιβεβαιώθηκε η διάθεση όλων για συνέχιση του αγώνα με στόχο να ακυρωθούν τα υπερφουσκωμένα τιμολόγια του 2011, αλλά και για να μην επιβληθεί ξανά το τέλος 80% στην τιμή του νερού.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τη συνέλευση η επιτροπή αγώνα μεταξύ άλλων αναφέρονται και τα εξής:

“Αυτή την ώρα η δημοτική αρχή με πρόσχημα την έναρξη του έργου, προσπαθεί να επιβάλλει ξανά το ειδικό τέλος 80% και τον ΦΠΑ 23%, όταν το σύνολο του έργου χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.

Η Λαϊκή Συνέλευση απαιτεί έργα υποδομής όπως η αποχέτευση, αλλά και η αντικατάσταση του καρκινογόνου αμίαντου στο δίκτυο ύδρευσης. Έργα που θα χρηματοδοτούνται από το κράτος.

Απαιτούμε ΑΜΕΣΑ η ΔΕΥΑΤ να ενημερώσει για το συνολικό κόστος του έργου της αποχέτευσης και τις οικονομικές επιπτώσεις που θα έχει αυτό στο κάθε νοικοκυριό, σε ανοιχτή διαδικασία την  επόμενη Δευτέρα 22 Απριλίου στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα του παλαιού Δημαρχείου (πάνω από την ΑΤΕ), έτσι ώστε να ενημερωθεί ο ΛΑΟΣ του Αμπελώνα.

Το γεγονός ότι επί 22 μήνες δεν έχει εφαρμόσει η δημοτική αρχή τις απειλές διακοπής της υδροδότησης στον Αμπελώνα, αποτελεί την σημαντικότερη νίκη των κατοίκων.

– Συνεχίζουμε με ΑΝΥΠΑΚΟΗ πληρωμής των λογαριασμών της ΔΕΥΑΤ. Είμαστε 1360 νοικοκυριά στον Αμπελώνα, εκατοντάδες στους άλλους οικισμούς του Δήμου.

Η Λαϊκή Συνέλευση   συζήτησε τέλος την ανάγκη να διευρυνθεί ο αγώνας. Φορείς, σύλλογοι, κάτοικοι ιδιαίτερα η νεολαία να συμμετάσχει ενεργά στην Επιτροπή Αγώνα. Να διευρυνθεί το πλαίσιο δράσης παλεύοντας για Φθηνό Νερό, Ρεύμα, Κατοικία, Υγεία.

Ζούμε μια ολόπλευρη επίθεση, στη δουλειά, το εισόδημα, τους όρους διαβίωσης, τις ζωές μας.

Κανένας δεν πρέπει να λείπει απ’ αυτόν τον Αγώνα, το χρωστάμε πρώτα στα παιδιά μας”.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com