ΕΛΜΕ: Οχι στις συγχωνεύσεις σχολείων

img_0053Το Δ. Σ. της  ΕΛΜΕ Λάρισας σύμφωνα και με προηγούμενες αποφάσεις, όταν προέκυψε παρόμοιο ζήτημα, είναι αντίθετο με τις καταργήσεις-συγχωνεύσεις σχολείων. ΟΠως αναφέρει η συγχώνευση σχολείων θα έχει ως αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των μαθητών, οι οποίοι καθημερινά θα αναγκάζονται να διανύουν μεγάλες αποστάσεις μέχρι να φτάσουν στο σχολείου τους. Η καθημερινή αυτή ταλαιπωρία των μαθητών σαφέστατα θα επηρεάσει και τη σχολική τους επίδοση.

Είμαστε αντίθετοι με τη δημιουργία τεράστιων σχολικών συγκροτημάτων που θα αποτελούνται από πολυπληθή τμήματα, γιατί είναι βέβαιο ότι δεν είναι δυνατόν να επιτελέσουν οι εκπαιδευτικοί το έργο τους με αποτελεσματικότητα.

Διαφωνούμε στην οικονομίστικη λογική, που υπακούει στις επιταγές του ΔΝΤ και επιβάλει ως πρώτιστο μέλημα όχι την ποιότητα στην εκπαίδευση, αλλά τις αιματηρές περικοπές στο χώρο της εκπαίδευσης.

Η ΕΛΜΕ Ν. Λάρισας ζητά να επανεξεταστούν οι προηγούμενες αποφάσεις συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων , γιατί δημιουργούνται σχολικά συγκροτήματα τεράστια και αντιπαιδαγωγικά. Σε κάθε διαδικασία κατάργησης-συγχώνευσης σχολικής μονάδας επιβάλλεται να υπάρχει η σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ