ΕΟΑΣΛ: Αστυνομία και ΔΕΗ να διασφαλίσουν τη λειτουργία των γεωτρήσεων

μαρΤην άμεση ενεργοποίηση της ΔΕΗ ώστε να αντικατασταθούν όλοι οι κλεμμένοι μετασχηματιστές των γεωτρήσεων αλλά και της αστυνομίας ώστε να αποτραπούν και νέες κλοπές ζητά με ανακοίνωσή της η ΕΟΑΣΛ με αφορμή την έναρξη της αρδευτικής περιόδου. Στην ανακοίνωσή της αναφέρονται τα εξής:

“Νέες κλοπές μετασχηματιστών της ΔΕΗ σε αγροτικές γεωτρήσεις σημειώθηκαν στην περιοχή των Φαρσάλων στα όρια του Πολυνερίου και σε άλλες τοποθεσίες.

Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με την φύλαξη των γεωτρήσεων ιδιαίτερα τώρα που μπαίνουμε στην «καρδιά» της καλλιεργητικής περιόδου και ανάλογα περιστατικά μπορούν να προκαλέσουν ανεπανόρθωτη ζημιά στις καλλιέργειες και το εισόδημα των αγροτών.

Χρειάζεται να επιταχυνθεί η τοποθέτηση όλων των μετασχηματιστών που έχουν κλαπεί και μόνο ένα μέρος τους έχει αντικατασταθεί ως τώρα από την ΔΕΗ.

Να υπάρξει τοποθέτηση μετασχηματιστών σε όλες τις γεωτρήσεις χωρίς όρους και προϋποθέσεις γιατί χωρίς άρδευση δεν μπορεί να υπάρξει παραγωγή.

Ζητάμε από την αστυνομία και την ΔΕΗ με αποφασιστικότητα, άμεσα, να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα φύλαξης των γεωτρήσεων από τις συνεχιζόμενες κλοπές ώστε οι αγρότες να μπορέσουν να αρδεύουν τις καλλιέργειες τους και να παράγουν”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ