Το 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ, δεν χωράει στα σχέδια των εκμεταλλευτών του λαού

Γράφει ο Τάσος Τσιαπλές, μέλος της Κ.Ε του ΚΚΕ

τσιαπλεςΟι αστοί, οι οπορτουνιστές και διάφοροι αντιΚΚΕ δημοσιογράφοι κατ’ εντολή των αφεντικών τους, με ανόητα και αισχρά ψέματα προσπάθησαν μήνες τώρα να παρουσιάσουν την προσυνεδριακή διαδικασία του ΚΚΕ, σαν πεδίο μάχης όπου η κομματική βάση επιτίθονταν στην Κ.Ε και η έδρα της στον Περισσό, η οποία είχε γεμίσει τον περιβάλλοντα χώρο με αποκεφαλισμένα κορμιά διαφωνούντων με την γραμμή του Κόμματος.

Και σαν έγινε το 19ο συνέδριο, όπου ψηφίστηκαν ομόφωνα η πολιτική απόφαση, το νέο πρόγραμμα και το καταστατικό του Κόμματος από τους συνέδρους, αφού είχε προηγηθεί η έγκριση τους στις Κ.Ο και από το 97% των μελών του Κόμματος πανελλαδικά και το 98% των μελών της ΚΝΕ, τώρα κατάπιαν την γλώσσα τους. 

Τους πόνεσε πολύ που το ΚΚΕ, σε δύσκολες συνθήκες και παρά την βρώμικη επίθεση που δέχεται, με ψέματα και συκοφαντίες, καταφέρνει να επεξεργάζεται, στηριγμένο στη επιστημονική θεωρία του μαρξισμού-λενινισμού, το πρόγραμμά του, τη γραμμή πλεύσης του, τις αρχές συγκρότησης και λειτουργίας του, για να γίνει πιο ικανό να εκπληρώσει την αποστολή του που δεν είναι άλλη από την οργάνωση της πάλης της εργατικής τάξης για την κατάχτηση της εξουσίας από τους καπιταλιστές.

Τους πονάει πολύ που το ΚΚΕ, δεν μπόρεσαν να το βάλουν στο χέρι, να το στριμώξουν σε μια κυβέρνηση διαχείρισης των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου, παρέα με τον ΣΥΡΙΖΑ, για να χαντακώσει την εργατική τάξη μια και καλή. Τους πονάει που το ΚΚΕ επεξεργάστηκε ένα σύγχρονο πρόγραμμα που προβάλει τον σοσιαλισμό, σαν την μοναδική απάντηση σήμερα στο ερώτημα πως θα γλιτώσει η εργατική τάξη, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι μικροί αγρότες, η νεολαία μας, από τα ατέλειωτα βάσανα που μας γεμίζει ο καπιταλισμός. 

Τα μέλη του ΚΚΕ υποδέχονται τις αποφάσεις του 19ου συνεδρίου με περηφάνια, επαναστατική αισιοδοξία και πλήρη συναίσθηση των καθηκόντων που έχουν να εκπληρώσουν. Η ουσιαστική συζήτηση και έγκριση στο εσωτερικό του Κόμματος και ταυτόχρονα με χιλιάδες ανθρώπους του μόχθου των προσυνεδριακών κειμένων που έγιναν αποφάσεις του 19ου συνεδρίου, η ακατάπαυστη δράση όλο  το προηγούμενο διάστημα και οι αγώνες στους οποίους πρωτοστάτησαν, τα ατσαλώνουν, τα κάνουν πιο ικανά να δουλεύουν πλατιά με τη στρατηγική του Κόμματος, εξειδικεύοντας κατά κλάδο και τόπο δουλειάς, στοχεύοντας στην ωρίμανση της πολιτικής συνείδησης της εργατικής τάξης, μέσα από την αυτοτελή κομματική δράση, σε συνδυασμό με τη δουλειά για την ανάπτυξη της ταξικής πάλης, για την εξασφάλιση της ταξικής ενότητάς της. Και ταυτόχρονα στοχεύοντας στην οικοδόμηση της κοινωνικής συμμαχίας της εργατικής τάξης με τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης και τη φτωχή αγροτιά. Δηλαδή, δράση για τη συγκέντρωση των δυνάμεων που θα συγκρουστούν με το κεφάλαιο, τα μονοπώλια, με την εξουσία τους στις συνθήκες της επαναστατικής κατάστασης, για την εργατική, λαϊκή εξουσία. Δράση που αναπτύσσεται τώρα, σε μη επαναστατικές συνθήκες.

Τα μέλη και στελέχη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, γνωρίζουν ότι θα χρειαστεί πολλή και σκληρή δουλειά, καθώς η ταξική πάλη θα οξύνεται, σε συνθήκες βαθέματος και της καπιταλιστικής κρίσης. Αυτή θα είναι και η καλύτερη απάντηση σε εχθρούς και άσπονδους φίλους, σε όλα τα «σκυλιά» που μήνες τώρα αλυχτάνε, ματαιοπονώντας ότι θα εμποδίσουν το «καραβάνι» να τραβήξει το δρόμο του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ