Λαρισαίοι στη λίστα επίορκων που παρέδωσε ο Λ. Ρακιντζής

ρακιντζΤη λίστα που απέστειλε χθες στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και στο Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής δημοσιεύει η aftodioikisi.gr.

Πρόκειται 229 για σοβαρές υποθέσεις που έχουν φτάσει στο γραφείο του κ. Ρακιντζή το τελευταίο δίμηνο (από 20 Φεβρουαρίου 2013): 208 για το στενό δημόσιο τομέα, επτά για τον ευρύτερο και 14 ψευδείς βεβαιώσεις, που αφορούν συνολικά 160 άτομα, ορισμένα εκ των οποίων έχουν διαπράξει παραπάνω από ένα αδίκημα. Στην ίδια λίστα περιέχονται και ακόμη 65 ποινικές υποθέσεις που αφορούν αστυνομικούς, πυροσβέστες, λιμενικούς και μέλη ΔΕΠ ΑΕΙ και ΤΕΙ, οι οποίες ωστόσο δεν στάλθηκαν στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και το ΣΕΕΔΔ αλλά στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και τα συγκεκριμένα εκπαιδευτικά ιδρύματα, καθώς έχουν διαφορετική διαδικασία πειθαρχικού ελέγχου.

Παιδεραστής εκπαιδευτικός, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και συμμορίες

Τα αδικήματα για οποία κατηγορούνται οι 160 επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι στην πλειοψηφία του υπάλληλοι υπουργειών και ΟΤΑ (περιφερειών και δήμων) είναι ιδιαιτέρως σοβαρά και αφορούν μεταξύ άλλων:

– Αποπλάνηση και ασέλγεια ανήλικου (αφορά σε εκπαιδευτικό α΄ βάθμιας εκπαίδευσης)

– Εγκληματική Οργάνωση (αφορά σε υπαλλήλους του Σισμανόγλειου νοσοκομείου και του υπουργείου Εργασίας)

– Συμμορία (αφορά σε υπάλληλο του Δήμου Αθηναίων)

– Ξέπλυμα μαύρου χρήματος (αφορά σε υπάλληλο του υπουργείου Εργασίας και φαρμακοποιό του Θεαγένειου νοσοκομείου)

– Παράνομη οπλοκατοχή

– Παράβαση καθήκοντος

– Πλαστογραφία

– Απιστία

– Εκβίαση

– Παθητική Δωροδοκία

– Υπεξαίρεση

– Δωροληψία

– Κλοπή

– Υπεξαγωγή εγγράφων

– Απάτη

Στη λίστα που δημοσιεύει η σελίδα aftodioikisi.gr, υπάρχουν γιατροί του ΓΝΛ, υπάλληλοι των δήμων Ελασσόνας και Τεμπών, υπάλληλοι της περιφέρειας και της αποκεντρωμένης διοίκησης. Γα να δείτε τη λίστα Ρακιντζή πατήστε ΕΔΩ

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ