Το μήκος των δαχτύλων προβλέπει υγεία και συμπεριφορά

fingerΟι ερευνητές έχουν ανακαλύψει ότι μια γρήγορη μελέτη των χεριών – πιο συγκεκριμένα, τα μήκη του δείκτη και του παράμεσου μπορούν να πουν πολλά για την προσωπικότητα ενός ατόμου και τον κίνδυνο ασθένειας. Φυσικά, τα μήκη δεν ελέγχουν αυτά τα θέματα. Αυτό που πραγματικά συμβαίνει συνήθως είναι το αντίθετο…

Στα αγόρια, “κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης του εμβρύου υπάρχει μια απότομη αύξηση της τεστοστερόνης στα μέσα του δεύτερου τριμήνου» που φαίνεται να επηρεάζει τη μελλοντική υγεία και συμπεριφορά, λέει ο Pete Hurd, νευροεπιστήμονας στο Πανεπιστήμιο της Αλμπέρτα. Ένα αποτέλεσμα αυτής της απότομης αύξησης της τεστοστερόνης είναι ότι ο παράμεσος είναι σημαντικά μακρύτερος από το δείκτη.

Οι επιστήμονες συγκέντρωσαν στοιχεία που δείχνουν πώς αυτή η προγεννητική ορμονική ανισορροπία μπορεί να επηρεάσει τη ζωή κάποιου, από την αύξηση ή τη μείωση των πιθανοτήτων εμφάνισης ορισμένων ασθενειών, ως και τις προβλέψεις για το πόσο εύκολα ή όχι χάνουμε την ψυχραιμία μας.

Οι ερευνητές εξακολουθούν να μελετούν τι πυροδοτεί αυτές τις ορμονικές αλλαγές και έχουν ξεκινήσει να ερευνούν την έκθεση σε χημικές ουσίες του περιβάλλοντος, τα επίπεδα του άγχους και τη διατροφή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Μετρήστε, λοιπόν, το δείκτη και τον παράμεσο, από τη βάση στην κορυφή. (Στις περισσότερες μελέτες χρησιμοποιήθηκε το δεξί χέρι.) Διαιρέστε το μήκος του δείκτη του χεριού σας με το μήκος του παράμεσου. Το πηλίκο το ονομάζουμε Fq (finger quotient = πηλίκο δάχτυλου).

Ο μακρύτερος παράμεσος δίνει αποτελέσματα με Fq μικρότερο από το 1, πράγμα που σημαίνει πιο “αρσενικόσχήμα χεριού.

Αυξημένη λεκτική επιθετικότητα Fq <1
Όσο κοντύτερος ο δείκτης, τόσο πιο κοφτερή η γλώσσα σας: Τόσο στους άνδρες όσο και τις γυναίκες, όσο μικρότερο από το 1είναι το Fq, τόσο πιο πολλούς λεκτικούς διαξιφισμούς προβλέπει.

Βελτιωμένη αθλητική ικανότητα Fq <1
Η μεγάλη αύξηση της προγεννητικής τεστοστερόνης μπορεί να είναι δείκτης επιτυχιών στον αθλητισμό, καθώς και να υποδηλώνει ψυχική αντοχή στον αθλητισμό. Σε μια μελέτη, αθλητές (άνδρες και γυναίκες) βρέθηκαν να έχουν κοντύτερο δείχτη από άλλους αθλητές.

Βελτιωμένη αίσθηση της κατεύθυνσης Fq <1
Στις γυναίκες, μια πιο αρρενωπή αναλογία τείνει να προβλέπει μια καλύτερη αίσθηση της κατεύθυνσης, επιβεβαιώνοντας και μια πρόσφατη έρευνα που έδειξε ότι οι άντρες τείνουν να έχουν καλύτερη επίγνωση του χώρου από τις γυναίκες.

Περισσότερη σωματική επιθετικότητα Fq <1
Οι άνδρες με κοντύτερο δείκτη είναι πιο πιθανό να μπλέκουν σε καυγάδες. Οι γυναίκες με το ίδιο σχήμα χεριού είναι πιο πιθανό να αντιδρούν επιθετικά όταν τις προκαλούν.

Παίρνουν μεγαλύτερο ρίσκο Fq <1
Οι άνδρες που βιώνουν μια μεγαλύτερη αύξηση της προγεννητικής τεστοστερόνης, και έτσι έχουν μεγαλύτερο παράμεσο, τείνουν να είναι πιο ριψοκίνδυνοι. Ένα παράδειγμα: Οι πιο επιτυχημένοι οικονομικά έμποροι τείνουν να έχουν τους μακρύτερους παράμεσους. Αυτά τα πρότυπα συμπεριφοράς φαίνεται να ισχύουν μόνο για τους άνδρες.

Υγιέστερα γόνατα Fq> 1
Όταν ο δείκτης είναι κοντύτερος από τον παράμεσο μπορεί να είναι ένα σημάδι για πιθανότητα εμφάνισης οστεοαρθρίτιδας στα γόνατα, ιδιαίτερα στις γυναίκες, συγκριτικά με άτομα των οποίων τα δάχτυλα έχουν ίσα μήκη, ή έχουν μακρύτερο δείκτη.

Αυξημένος κίνδυνος καρκίνου του στόματος Fq> 1
Μεταξύ των ανδρών με καρκίνο του στόματος βρέθηκε ή πολύ μικρή διαφορά μεταξύ του δείκτη και του παράμεσου, ή να είναι μακρύτερος ο δείκτης, σε σύγκριση με άνδρες με προ-καρκινικές αλλοιώσεις του στόματος ή καθόλου αλλοιώσεις, σύμφωνα με μελέτη.

Χαμηλότερος κίνδυνος καρκίνου του προστάτη Fq> 1
Οι άνδρες με μεγάλο μήκος δεικτών και μικρότερο παράμεσο έχουν 33% λιγότερες πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του προστάτη. Αν είστε κάτω των 60 ετών, ο κίνδυνος είναι ακόμα μικρότερος 87%.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ