Φεστιβάλ πληροφορικής στο μουσικό σχολείο

mathitiko_festival.pngTo Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας διεξάγεται φέτος για πρώτη φορά στην πόλη της Λάρισας με συμμετοχές από διάφορες περιοχές της χώρας και φιλοδοξεί να καθιερωθεί και να γίνει εκπαιδευτικός θεσμός. Αυτό τόνισαν σε σχετική Συνέντευξη Τύπου ο Προϊστάμενος Παιδαγωγικής Καθοδήγησης κ. Θωμάς Μπεχλιβάνης και ο Σύμβουλος Πληροφορικής κ. Δημήτρης Κολοκοτρώνης.

Το 3ο  Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας θα διεξαχθεί στο Μουσικό Σχολείο Λάρισας στις 19 και 20 Απριλίου 2013. Όπως ανέφερε ο κ. Μπεχλιβάνης, το ενδιαφέρον τόσο των μαθητών, όσο και των εκπαιδευτικών και των αντίστοιχων σχολικών μονάδων τους υπήρξε ζωηρό με αποτέλεσμα η συμμετοχή να είναι η μεγαλύτερη απ’ όλες τις πόλεις της Ελλάδας στις οποίες διεξάγεται το Φεστιβάλ. Πέρα από το νομό Λάρισας υπάρχουν συμμετοχές σχολείων από όλη τη Θεσσαλία, τη Φλώρινα, τη Βέροια, τη Λαμία και άλλες πόλεις της Ελλάδας. «Και αυτή η εκδήλωση ενισχύει την προσπάθεια της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας για την προώθηση του ψηφιακού γραμματισμού και την εξοικείωση των μαθητών με τις ποικίλλες μορφές των Νέων Τεχνολογιών καθώς και την ένταξή τους στη μαθησιακή διαδικασία», ανέφερε.

Ο κ. Κολοκοτρώνης ανακοίνωσε ότι στο πλαίσιο του Μαθητικού Φεστιβάλ θα παρουσιαστούν 65 έργα ψηφιακής δημιουργίας (π.χ. κόμικ, animation, παρουσιάσεις, παιχνίδι, μουσική, βίντεο, ιστοσελίδα, blog, wiki, social media, ημερολόγια, κάρτες, κολλάζ, φωτογραφία, αλγοριθμική επίλυση προβλημάτων, εκπαιδευτική ρομποτική, δίκτυα, πολυμεσικές εφαρμογές, λογισμικά, ψηφιακές εφαρμογές της τεχνολογίας κ.ά.), τα οποία δημιουργήθηκαν στα μαθήματα Πληροφορικής όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης. Επίσης, θα συμπεριληφθούν και έργα τα οποία δημιουργήθηκαν σε κάποια σχολική δραστηριότητα ή σε κάποιο διαθεματικό/διεπιστημονικό σχέδιο συνεργασίας μεταξύ του μαθήματος της Πληροφορικής και άλλων μαθημάτων.

Προϋπόθεση συμμετοχής ενός μαθητικού έργου στο Φεστιβάλ αποτελεί η συμμετοχή εκπαιδευτικού Πληροφορικής στην ομάδα των εκπαιδευτικών που συντονίζει το έργο, αν δεν το συντονίζει αποκλειστικά ο ίδιος.

Επισημαίνεται ότι το Μαθητικό Φεστιβάλ δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα αλλά βραβεύεται κάθε συμμετοχή με αναμνηστικό δίπλωμα.

Εκτός των παρουσιάσεων των έργων των μαθητών, στο πλαίσιο του Μαθητικού Φεστιβάλ και στο χώρο του Μουσικού Σχολείου θα φιλοξενηθούν οι ακόλουθες εκθέσεις:

1.Έκθεση ψηφιακών έργων μαθητών

2.Έκθεση παλαιών υπολογιστών

3.Έκθεση Ιστορίας των υπολογιστών

4.Διαδραστικός πίνακας

5.Έκθεση του Κ.Π.Ε. Ελασσόνας

6.Έκθεση «ψηφιακών» κοσμημάτων

7.Έκθεση Ζωγραφικής

Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, με Αρωγούς το Δήμο Λαρισαίων, την Περιφερειακή Δ/νση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, τις Δ/νσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λάρισας και Ν. Καρδίτσας, τα ΚΕ ΠΛΗΝΕΤ Λάρισας και Καρδίτσας καθώς και το Σύλλογο Εκπ/κών Πληροφορικής Ν. Λάρισας.

Οι διοργανωτές καλούν γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς να επισκεφθούν το Μουσικό Σχολείο Λάρισας την Παρασκευή 19 Απριλίου από 13:30 μέχρι 19:30 και το Σάββατο 20 Απριλίου από 9:00 μέχρι 18:00.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ