Εργα 38,6 εκ. ευρώ στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ-ΜΕΣΣΗΝΗΣΣυνάντηση με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Ιωάννη Μεσσήνη είχε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός για τα έργα του ΕΣΠΑ που αφορούν στο εκπαιδευτικό αυτό ίδρυμα. Κατά τη συνάντηση επιβεβαιώθηκε η καλή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ Περιφέρειας και Πανεπιστημίου, ενώ έγινε ιδιαίτερη αναφορά σε προγράμματα σύμπραξης ερευνητικού εκδιαφέροντος.

Όπως ανέφερε ο κ. Αγοραστός: «Ως αιρετή Περιφέρεια πιστεύουμε στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και έχουμε σαν στόχο την ενίσχυση των υποδομών του και την αναβάθμιση του εξοπλισμού του. Ο συνολικός προϋπολογισμός του ΕΣΠΑ για τα έργα που υλοποιούμε σ’ αυτό φτάνει τα 38,6 εκατ. ευρώ, ενώ ωριμάζουν και άλλα έργα τα οποία σύντομα αναμένεται να ενταχθούν για να εισέλθουν στη φάση της υλοποίησης. Επιθυμούμε οι φοιτητές μας να έχουν στη διάθεσή τους υποδομές υψηλών προδιαγραφών οπού θα πραγματοποιείται αναβαθμισμένου επιπέδου έρευνα και διδασκαλία.

Σε μια δύσκολη στιγμή για την οικονομία μέσω του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας υλοποιούμε σημαντικά έργα στον τομέα της εκπαίδευσης, διαχέοντας κοινοτικούς πόρους στην τοπική οικονομία και κοινωνία, δημιουργώντας θέσεις εργασίας. Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας αποτελεί προστιθέμενη αξία για τον τόπο μας και πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί απρόσκοπτα και με την υπάρχουσα δομή του για να παρέχει υψηλού επιπέδου επιστημονική κατάρτιση και εξειδίκευση».

Όπως έγινε γνωστό κατά τη συνάντηση, τα κτηριακά έργα του ΤΕΦΑΑ Τρικάλων και της Κτηνιατρικής στην Καρδίτσα προχωράνε με πολύ καλούς ρυθμούς, ενώ ικανοποιητική είναι και η εξέλιξη σε ότι αφορά την προμήθεια εξοπλισμού για τις Σχολές του Πανεπιστημίου. Για το κτήριο Ματσάγγου και το κτήριο Μηχανικών Η/Υ στο Βόλο έχουν γίνει οι διαγωνισμοί και αναμένεται η ανάδειξη των αναδόχων. Σε ότι αφορά το διατηρητέο Τσικρίκη, αυτό λειτουργεί ήδη. Το κτήριο Βιοχημείας-Βιοτεχνολογίας στη Λάρισα, του οποίου η μελέτη βρίσκεται σε αρκετά ώριμο στάδιο αναμένεται να ενταχτεί σύντομα στο ΕΣΠΑ για χρηματοδότηση, ενώ μέσα στην άνοιξη πρόκειται να τρέξει και ένα στοχευμένο ερευνητικό πρόγραμμα ύψους 500.000 ευρώ.

Παράλληλα ιδιαίτερη αναφορά έγινε και για τον σχεδιασμό στη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020, όπου Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και η αιρετή Περιφέρεια αναμένεται να έχουν κοινές πρωτοβουλίες και συνεργασίες πάνω στην καινοτομία, την εξειδίκευση, αλλά και τον ερευνητικό τομέα. Στη συνάντηση συμμετείχε η προϊσταμένη της ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής κ. Μελίνα Σαραφίδου.

Αναλυτικά τα έργα στον τομέα του Πανεπιστημίου:

Normal
0

MicrosoftInternetExplorer4

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Κανονικός πίνακας”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin:0cm;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:10.0pt;
font-family:”Times New Roman”;}

ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ

 ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΕΦΑΑ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

        7.469.452,55 €

ΠΡΟΣΘΗΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ, ΚΤΙΡΙΟ Α ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ, ΚΤΙΡΙΟ Β ΑΙΘΟΥΣΕΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

        1.693.710,00 €

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

        2.000.000,00 €

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΡΩΗΝ ΚΑΠΝΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΜΑΤΣΑΓΓΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΚΤΙΡΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΤΟ ΒΟΛΟ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

        9.717.000,00 €

ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Η/Υ, ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΤΟ ΒΟΛΟ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

       10.504.500,12 €

ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΠΡΩΗΝ ΤΣΙΚΡΙΚΗ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

        1.048.307,34 €

ΣΥΝΟΛΟ

 

       38.682.970,01 €

 

 

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com