ΕΚΛ: Οχι στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας

$RCX18ZWΤο Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, εκφράζει την αντίθεσή του στην πρόθεση της κυβέρνησης τ να καταργήσει και την Κυριακάτικη αργία, για χάρη των συμφερόντων των μεγαλεμπόρων και των πολυεθνικών, που θέλουν να αυξήσουν τα κέρδη και την κυριαρχία τους στον κλάδο.

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωση αυτό που λείπει απο τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαικά στρώματα για αν ψωνίσουν, δεν είναι οι ημέρες που είναι ανοιχτά τα καταστήματα, αλλά τα χρήματα, γιατί η κυβέρνηση και το μεγάλο κεφάλαιο έχουν τσακίσει μισθούς, συντάξεις, επέβαλαν άγρια χαράτσια και φόρους, διόγκωσαν την ανεργία.

“Η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, θα οδηγήσει σε κλείσιμο χιλιάδες μικρέμπορους και επαγγελματίες, άρα στην ανεργία, όπως και χιλιάδες εμποροϋπάλληλους. Θα επιφέρει ακόμα μεγαλύτερη μείωση του εισοδήματος όσων απομείνουν, εντατικοποίηση της εργασίας, επέκταση της μερικής απασχόλησης και της αμοιβής με ωρομίσθιο.     

Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, καλεί τα σωματεία των εργαζόμενων στο Εμπόριο, αλλά και τους μικρέμπορους σε κοινή αγωνιστική δράση για να αποτρέψουν την πρόθεση της κυβέρνησης Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, να καταργήσει την Κυριακάτικη Αργία”, τονίζεται στην ανακοίνωση του ΕΚΛ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ