Νέος εξοπλισμός για τα Ειδικά Σχολεία Δήμου Λαρισαίων

ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ - ΤΖΑΝΑΚΟΥΛΗΣΝέο εξοπλισμό αποκτούν τα ειδικά σχολεία του Δήμου Λαρισαίων καθώς εγκρίθηκε από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ.. Κώστα Αγοραστό η συμβασιοποίηση μέρους του ενταγμένου στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας έργου «Προμήθεια Εξοπλισμού Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Σ.Μ.Ε.Α.Ε.) για Α.Μ.Ε.Α. Δήμου Λαρισαίων», προϋπολογισμού 549.351,83 ευρώ.

«Ως αιρετή Περιφέρεια διαπιστώσαμε εξ’ αρχής την ανάγκη για νέο εξοπλισμό όλων των Ειδικών Σχολείων και Τμημάτων Ένταξης μέσω του ΕΣΠΑ. Στόχος μας είναι να καλυφθούν τα σχολεία αυτά με τις απαραίτητες υλικοτεχνικές υποδομές, ώστε να λειτουργήσουν σωστά και να εκπληρώσουν τη βασική τους επιδίωξη, που είναι να συμπεριλάβουν και να επανεντάξουν τα παιδιά με ειδικές ανάγκες στο εκπαιδευτικό σύστημα, μία υποχρέωση που προωθείται από το Σύνταγμα. Ο εξοπλισμός αφορά πλήθος ειδών που προορίζονται για τα ειδικά εργαστήρια, την κάλυψη εκπαιδευτικών αναγκών αλλά και λοιπό υλικό που βοηθά στην ενδυνάμωση, φυσική και πνευματική της αυτονομίας του κάθε ατόμου.».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Κ. Τζανακούλης τόνισε ότι σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας ο Δήμος Λαρισαίων διείδε έγκαιρα το πρόβλημα των ελλείψεων υλικοτεχνικής υποδομής. «Με συντονισμένες ενέργειες εντάξαμε το έργο στο ΕΣΠΑ ώστε να λυθεί ένα πρόβλημα που ταλαιπώρησε χιλιάδες παιδιά σ’ ολόκληρη την Ελλάδα – είπε ο κ. Τζανακούλης και επανέλαβε τη σταθερή κατεύθυνση του Δήμου Λαρισαίων στην ενίσχυση των υποδομών των σχολικών μονάδων του Δήμου, ως μια από τις πρώτες προτεραιότητες της δημοτικής αρχής..

Το συνολικό ποσό των 12 νέων προς υπογραφή Συμβάσεων, που προέκυψαν μετά από επαναληπτική διαγωνιστική διαδικασία, είναι 378.412,14 € και αφορούν στην προμήθεια του κάτωθι εξοπλισμού :

1. Προμήθεια Υπολογιστών-Μηχανών Γραφείου

2. Συσκευές Ήχου & Εικόνας

3. Προμήθεια Διαδραστικών Πινάκων

4. Προμήθεια Επίπλων

5. Προμήθεια Εξοπλισμού Γυμναστικής, Αθλοπαιδιών & Ψυχοκινητικής Αγωγής

6. Προμήθεια Ειδικού Εξοπλισμού για Παιδιά με Κινητικά Προβλήματα

7. Προμήθεια Ειδικού Εξοπλισμού για Παιδιά με Προβλήματα Όρασης, και

8. Προμήθεια Λοιπού Εξοπλισμού.

Μετά τις εγκρίσεις αυτές, προχωρά η υπογραφή των συμβάσεων από τον κύριο και φορέα υλοποίησης του έργου που είναι ο Δήμος Λαρισαίων. Αναφέρεται επίσης, ότι ο διαγωνισμός για την προμήθεια εξοπλισμού εργαστηρίων αυτόνομης διαβίωσης, κηπουρικής, κηροπλαστικής, μηχανολογίας- ηλεκτρολογίας και φυσιοθεραπείας  (Πακέτο Η του όλου έργου), προϋπολογισμού 78.207,53€, έχει αποβεί άγονος και πρόκειται να επαναδημοπρατηθεί. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. 

Με το έργο αυτό, εξοπλίζονται τα ειδικά σχολεία και τμήματα ένταξης με παιδαγωγικό υλικό ειδικών τεχνικών προδιαγραφών για τη σωστή λειτουργία τους και τα οποία έχουν εγκριθεί από τη Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας Δ.Β.Μ.Θ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ