Συγκροτούνται Ομάδες Εργασίας στον ΕΛΓΑ

exarΜε στόχο τη βελτίωση του Θεσμικού και Κανονιστικού Πλαισίου του ΕΛΓΑ και την αναβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχει ο Οργανισμός στους αγρότες, ο ΕΛΓΑ προχώρησε στη συγκρότηση Ομάδων Εργασίας με απόφαση που υπέγραψε ο Πρόεδρος του Οργανισμού, κ. Βασίλης Έξαρχος. Οι Ομάδες Εργασίας που συγκροτήθηκαν είναι οι εξής:

Α. Ομάδα Εργασίας με αντικείμενο την εισήγηση συγκεκριμένων δράσεων και ενεργειών τις οποίες θα πρέπει να υλοποιήσει ο ΕΛΓΑ προκειμένου

α) να  βελτιωθεί  το ισχύον θεσμικό πλαίσιο (νόμοι, κανονισμοί, εγκύκλιοι, κλπ)

β) να επισπευσθούν και να απλοποιηθούν οι διαδικασίες εκτίμησης και αποζημίωσης των ζημιών.

γ) να ενισχυθεί η συνεργασία του ΕΛΓΑ με τους αγρότες, τις οργανώσεις τους και την τοπική αυτοδιοίκηση.

Β. Ομάδα Εργασίας για τον Φυτικό Τομέα με αντικείμενο τη βελτίωση του ισχύοντος Κανονισμού Ασφάλισης της Φυτικής Παραγωγής, σε συνδυασμό με την εφαρμογή της Δήλωσης Καλλιέργειας

Γ. Ομάδα Εργασίας για τον Ζωικού Τομέα με αντικείμενο τη βελτίωση του ισχύοντος Κανονισμού Ασφάλισης του Ζωικού Κεφαλαίου

Δ. Ομάδα Εργασίας για τον Κανονισμό Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων με αντικείμενο την επανεξέταση του ισχύοντος Κανονισμού Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων, με στόχο τη βελτίωση και προσαρμογή του έτσι ώστε να επιτευχθεί συντόμευση στο χρόνο καταβολής των κρατικών οικονομικών ενισχύσεων. 

Ε. Ομάδα Εργασίας για την Ενεργητική Προστασία με αντικείμενο την επανεξέταση του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου για την ενεργητική προστασία, με στόχο τη βελτίωση και επέκτασή του.

Στ. Ομάδα Εργασίας για την Αναθεώρηση της ΚΑΠ και τις επιπτώσεις στο γεωργοασφαλιστικό σύστημα της χώρας με αντικείμενο τη  μελέτη των προς διαβούλευση κειμένων για την αναθεώρηση της ΚΑΠ, τη διερεύνηση των επιπτώσεων στο γεωργοασφαλιστικό σύστημα της χώρας και την εισήγηση για εναρμόνιση του θεσμικού πλαισίου του ΕΛΓΑ με τη νέα ΚΑΠ.

Το έργο της Α. Ομάδας Εργασίας θα ολοκληρωθεί μέχρι τις 21 Ιουνίου 2013, ενώ των υπόλοιπων Ομάδων Εργασίας θα ολοκληρωθεί μέχρι τις 31 Μαΐου 2013.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ