Προηγείται η ΝΔ στο βαρόμετρο της “Metron Analysis”

Το 30% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η κατάσταση στη Χούντα ήταν καλύτερη από σήμερα

barometroΚατά 0,6% προηγείται η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με το μηνιαίο βαρόμετρο της Metron Analysis που δημοσιεύει η «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία». Ωστόσο παραπάνω από ένας στους πέντε ψηφοφόρους (ποσοστό 21,1%) δηλώνει είτε αναποφάσιστος είτε ότι θα απέχει από τις εκλογές…

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει το 18,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ 18,1%, η ΧΑ 7,4%, οι ΑΝΕΛ 6,6%, το ΠΑΣΟΚ 5,5%, η ΔΗΜΑΡ 3,9%, το ΚΚΕ 3,8%.

Στην παράσταση νίκης, η ΝΔ συγκεντρώνει το 48%, έναντι 39% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς θεωρείται -από το 30% των ψηφοφόρων- ως καταλληλότερος για πρωθυπουργός έναντι 14% του Αλ.Τσίπρα.

Το 38% πάντως των ερωτηθέντων εκτιμά πως κανένας από τους πολιτικούς αρχηγούς δεν είναι κατάλληλος για αυτή τη θέση, ενώ το 68% θεωρεί πως τα πράγματα είναι χειρότερα στη χώρα από ότι ήταν πριν από ένα χρόνο.

Τέλος το 74% πιστεύει πως η χώρα κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση.

2104Εν τω μεταξύ, 46 χρόνια μετά την 21η Απριλίου 1967, μεσούσης της οικονομικής κρίσης, αίσθηση προκαλεί το εύρημα ότι ένας στους τρεις έλληνες φαίνεται ότι νοσταλγεί» τη δικτατορία των συνταγματαρχών.

Πως αλλιώς να εξηγήσει κανείς  την απάντηση στη διατύπωση του μηνιαίου βαρόμετρο της Metron Analysis που δημοσιεύει η «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» αν «στη δικτατορία ήταν καλύτερα τα πράγματα απ” ότι σήμερα», ότι το 30% των ερωτηθέντων συμφώνησε, το 63% διαφώνησε και το 7% απάντησε «δεν γνωρίζω-δεν απαντώ».

aftodioikisi.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ