Γύρω στα 8 ευρώ το κιλό ο οβελίας

αρνιΓύρω στα 8 ευρώ το κιλό αναμένεται να είναι φέτος η τιμή των αμνοεριφίων για το Πάσχα με δεδομένο ότι οι κτηνοτρόφοι για να καλύψουν τα έξοδά τους ζητούν τιμές από 5,5 έως 6 ευρώ το κιλό, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να υπάρξει και «συμπίεση» των κερδών των εμπόρων και των κρεοπωλών ώστε και οι παραγωγοί να απολαύσουν καλύτερες τιμές από πέρσι και ο καταναλωτής να μην επιβαρυνθεί με αυξήσεις.

Οι κτηνοτρόφοι πιέζουν για τέτοια τιμή αφού γνωρίζουν πολύ καλά ότι η ελληνική παραγωγή είναι πολύ μειωμένη ενώ και οι βαλκανικές χώρες που έστελναν αρνιά στην Ελλάδα έχουν μειώσει κατά πολύ την παραγωγή τους.

Το καλό κλίμα για τους κτηνοτρόφους ήλθε να συμπληρώσει η ολοκλήρωση της συμφωνίας της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Μαρινόπουλος με τα Κρητικά μητάτα.

Πολλά όμως θα κριθούν τις επόμενες ημέρες στα παζάρια που θα γίνουν μεταξύ κτηνοτρόφων και εμπόρων και τα οποία ξεκινούν σήμερα στον Λαγκαδά, συνεχίζονται την Τετάρτη στη Βέροια, ενώ στη Λάρισα παραδοσιακά γίνονται στον Τύρναβο το Σάββατο του Λαζάρου.

Πάντως έμπειροι κρεοπώλες έλεγαν σήμερα ότι οι καταναλωτές δεν πρέπει να βιαστούν και ίσως είναι καλύτερα να αναζητήσουν τον οβελία μετά τη Μεγάλη Πέμπτη, αφού είναι βέβαιο ότι η τιμή θα είναι προσιτή λόγω και της χαμηλής ζήτησης που είναι αναμενόμενη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ