Οχι στην ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης απορριμμάτων

skoupΒολές κατά του δημάρχου Κιλελέρ για την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών καθαριότητας στο δήμο Κιλελέρ εξαπολύει σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Εργαζομένων στην αυτοδιοίκηση ζητώντας να σταματήσει η προσπάθεια ιδιωτικοποίησης που ξεκίνησε από το δήμο Αγιάς και συνεχίζεται από το δήμο Κιλελέρ. Αναλυτικά αναφέρει:

“Αποκαλύπτεται, για μια ακόμη φορά, πως οι δημοτικές αρχές στο νομό μας, οι οποίες στηρίχθηκαν από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ευθυγραμμίζονται πλήρως, συμπλέουν, προωθούν και υλοποιούν τις αντιλαϊκές πολιτικές. Είναι οι ίδιες δημοτικές αρχές που, ενώ «παραπονιούνται» για την άγρια περικοπή των κρατικών επιχορηγήσεων και την επικείμενη οικονομική κατάρρευση των Δήμων, κρύβοντας τις δικές τους ευθύνες για την υλοποίηση των αντιλαϊκών πολιτικών που αποδέχονται και προωθούν μέσω του Δήμου, την ίδια ώρα αξιοποιούν την κατάσταση, (κρατική υποχρηματοδότηση, περικοπές σε προσωπικό), για να παραδώσουν τις υπηρεσίες στον ιδιωτικό τομέα, όπως γίνεται με τα απορρίμματα».

Έτσι μετά τον Δήμο Αγιάς, έρχεται η Δημοτική αρχή του Δήμου Κιλελέρ σε πλήρη σύμπνοια με την πολιτική της κυβέρνησης, της Ε.Ε. και της Τρόϊκας παραδίδει την καθαριότητα σε ιδιώτες. Με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Κομήτσα – πρόεδρο της ΠΕΔ Θεσσαλίας, έχουν γίνει πρωτομάστορες στο πέρασμα των αντιλαϊκών πολιτικών. Το σχέδιο που προωθούν αξιοποιώντας την κρίση, είναι να φορτώσουν στους Δημότες τα έξοδα λειτουργίας του δήμου και να φοροληστεύουν τις λαϊκές οικογένειες, να πληρώνει πανάκριβα τις υπηρεσίες του δήμου (όπως καθαριότητα, κτλ). Τα επιχειρήματα της Δημοτικής αρχής είναι φτηνές δικαιολογίες. (Δεν μας εγκρίνουν προσλήψεις, εκτάκτων ή μόνιμων εργαζομένων, δεν μπορούμε να αξιοποιήσουμε ούτε το πρόγραμμα κοινωνική εργασία κ.α).  Είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν στην ανάθεση των υπηρεσιών σε ιδιώτες, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις στους εργαζόμενους αλλά και στους δημότες, στην ανεργία των νέων στην περιοχή υλοποιώντας στην πράξη την πολιτική της κυβέρνησης για δήμους επιχειρηματίες που μοναδικό σκοπό θα έχουν το μέγιστο κέρδος.

Καλούμε τους εργαζομένους, τους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, τις γυναίκες, τη νεολαία των δύο δήμων σε κοινό μέτωπο πάλης για: Να αποτραπεί η όποια μεθόδευση ιδιωτικοποίησης της αποκομιδής απορριμμάτων, όπως και των άλλων δομών και υπηρεσιών που θα ακολουθήσουν. Να υπερασπίσουν και να διεκδικήσουν δημόσιες υπηρεσίες καθαριότητας – αποκομιδής των απορριμμάτων αλλά και των άλλων υπηρεσιών.

Απαιτούμε:

• Η διαχείριση των απορριμμάτων να μην περάσει στους ιδιώτες.

• Καμιά ιδιωτικοποίηση στο κύκλωμα περισυλλογής, διαλογής, μεταφοράς, διαχείρισης.

• Καμία απόλυση εργαζομένων – καμία εφεδρεία.

• Άμεση χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό που να καλύπτει το σύνολο των αναγκών και λειτουργιών των δήμων

• Κατάργηση της κάθε είδους τοπικής φορολογίας, ανταποδοτικών τελών για την καθαριότητα, την ύδρευση, την αποχέτευση, τα τροφεία σε παιδικούς σταθμούς και οποιασδήποτε μορφής τοπικά χαράτσια που χτυπάνε το λαϊκό εισόδημα

• Κανένας ιδιώτης στις υπηρεσίες των δήμων, έξω οι ΜΚΟ”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ