Χρ. Ζώης: Ήρθε η ώρα για ένα Σχέδιο Εθνικής Ανασυγκρότησης

ζωηςΟ Πρόεδρος του Κόμματος «Νέα ΜΕΡΑ» κ. Χρήστος Ζώης με αφορμή την συμπλήρωση τριών χρόνων από το διάγγελμα με το οποίο η χώρα εντάχθηκε στο Δ.Ν.Τ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Συμπληρώνονται τρία χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τον Μηχανισμό Στήριξης. Ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ εκτελώντας προειλημμένη απόφαση και επικαλούμενη τη σωτηρία, δήθεν, της χώρας, αλυσόδεσαν τον ελληνικό λαό με τα δεσμά του μνημονίου.

Τα αποτελέσματα της μνημονιακής πολιτικής είναι γνωστά και τα βιώνουν οι συμπατριώτες μας καθημερινά. Ύφεση, εφιαλτική ανεργία, οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων, βάρβαρη υπερφορολόγηση, κατάλυση κάθε έννοιας κοινωνικού κράτους, διάλυση της μεσαίας τάξης, κοινωνική αποσύνθεση. Αυτά είναι σε γενικές γραμμές τα στοιχεία που συνθέτουν τη ζοφερή ελληνική πραγματικότητα.

Σήμερα η τρικομματική κυβέρνηση, πιστή στη λογική του μνημονίου και υποταγμένη στα κελεύσματα της τρόικας και του νέου γερμανικού ηγεμονισμού, συνεχίζει την ίδια αδιέξοδη και καταστροφική πολιτική. Πολιτικά ανακόλουθη, κοινωνικά ανάλγητη και πλήρως  αναξιόπιστη, στερεί από τους πολίτες και κυρίως από τη νέα γενιά της πατρίδας μας, την ελπίδα και την προοπτική για το αύριο. Η Ελλάδα της ελπίδας που είχε επαγγελθεί ο κ. Σαμαράς έχει γίνει σήμερα η Ελλάδα της φτώχειας και της απελπισίας.

Μπροστά σ’ αυτή την κατάσταση μπορεί κανείς να μένει σπίτι του; Αδρανής και βουβός;

Η «Νέα ΜΕΡΑ» στον μνημονιακό μονόδρομο εργάζεται για να αντιπαραθέσει αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση. Εργάζεται για να δείξει τον άλλο δρόμο. Με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, με όραμα και με σχέδιο, με σύνεση και με τόλμη, θα πείσουμε τους  πολίτες να συστρατευθούν μαζί μας στην εθνική προσπάθεια για ένα σχέδιο εθνικής ανασυγκρότησης. Ένα σχέδιο που μέσα από μια πλατιά συμμαχία θα καταστεί το Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης. Με πνεύμα μεταρρυθμιστικό και με προτάσεις ριζοσπαστικές. Για μια ανασυγκρότηση παραγωγική αλλά και θεσμική.

Η «Νέα ΜΕΡΑ μπαίνει μπροστά στον αγώνα για τη νέα εποχή. Για την Ελλάδα της Εθνικής Αξιοπρέπειας και της Κοινωνικής Συνοχής».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ