Ομιλία του Δ. Καζάκη στη Λάρισα

kazakisΤην Παρασκευή 26/4/2013 και ώρα 6:00 μ.μ, στο Αμφιθέατρο της Ιατρικής Σχολής Λάρισας, Κτίριο Κατσίγρα (πλ. ταχυδρομείου), θα διεξαχθεί ομιλία – ανοιχτή συζήτηση με ομιλητή τον Δημήτρη Καζάκη, οικονομολόγο-αναλυτή και Γεν. Γραμματέα του Ε.ΠΑ.Μ με θέμα: Στη δίνη της Κρίσης, Προτάσεις Διεξόδου.

Πριν δυο χρόνια το  Ε.ΠΑ.Μ.  με την ίδρυση του, διατύπωσε σαφείς και τεκμηριωμένες προτάσεις  για την έξοδο της χώρας από την οικονομική κρίση στην οποία με δόλο οδήγησαν την χώρα οι πολιτικοί άρχοντες-υπάλληλοι της διεθνούς τραπεζοκρατίας.

Αυτές οι προτάσεις τότε χαρακτηρίστηκαν από το σύνολο του πολιτικού φάσματος «αιρετικές και επικίνδυνες».

Συνοπτικά οι προτάσεις του Ε.ΠΑ.Μ έχουν ως εξής:

· Την καταγγελία όλων των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει παράνομα το υπάρχων πολιτικό σύστημα στο όνομα του λαού και έχουν καταστρατηγήσει κάθε έννοια λαϊκής κυριαρχίας και εθνικής ανεξαρτησίας.

· Την καταγγελία του χρέους ως παράνομου, ειδεχθούς, τοκογλυφικού, απόλυτα καταχρηστικού και επομένως να προχωρήσει στο άμεσο σταμάτημα της εξυπηρέτησής του.

· Την έξοδο της χώρας από την μέγγενη του ΕΥΡΩ, ώστε με όπλο το εθνικό νόμισμα να θωρακίσει την οικονομία απέναντι σε πιέσεις, απειλές και επιθέσεις από το εσωτερικό και το εξωτερικό.

· Την ταχύτατη ανάταξη του δημόσιου, των εισοδημάτων και των δικαιωμάτων στην εργασία ώστε να υπάρξει μια δυναμική επανεκκίνηση της οικονομίας πρώτα και κύρια στην πρωτογενή παραγωγή, αλλά και ευρύτερα.

· Την απόδοση δικαιοσύνης μετά από ενδελεχή έρευνα, χωρίς στεγανά και απόρρητα, ολόκληρης της δημοσιονομικής διαχείρισης, σε όλους εκείνους που συνέβαλαν στην διασπάθιση του δημοσίου χρήματος και στην χρεοκοπία της χώρας.

· Την προκήρυξη εκλογών για την άμεση σύγκληση Συντακτικής Συνέλευσης με ενιαίο μέτρο και ευρύτατη λαϊκή αντιπροσώπευση, η οποία θα έχει μοναδικό αντικείμενο την σύνταξη και ψήφιση νέο δημοκρατικού θεμελιώδους νόμου του κράτους, δηλαδή νέου Συντάγματος.

Καθώς βαθαίνει η κρίση, που την βιώνει κάθε Ελληνική οικογένεια και λαμβάνει πλέον διαστάσεις γενοκτονίας τα λεγόμενα αντι-μνημονιακά κόμματα (κατεστημένα και νέα πυροτεχνήματα) έχουν αναγκαστεί , υπό το βάρος των συνθηκών, να φλερτάρουν με κάποιες από τις  «αιρετικές και επικίνδυνες» προτάσεις του Ε.ΠΑ.Μ.  Όμως τις υιοθετούν τμηματικά και διαστρεβλωμένες,  με σκοπό την περεταίρω σύγχυση, ανασφάλεια και διχόνοια του Ελληνικού λαού.

Υπενθυμίζουμε ότι «αιρετικές και επικίνδυνες» λύσεις σαν αυτές που προτείνει το Ε.ΠΑ.Μ. επέβαλαν οι πολίτες της  Ισλανδίας στην κυβέρνηση τους σώζοντας έτσι την χώρα τους από την οικονομική και κοινωνική  σφαγή στην οποία την οδηγούσαν οι Ισλανδοί πολιτικοί ακολουθώντας τα κελεύσματα των «αγορών» και της ευρωπαϊκής ένωσης.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή και μπορούν να παρευρεθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι, και όπως σε όλες τις εκδηλώσεις του Ε.ΠΑ.Μ., στο δεύτερο μέρος θα υπάρχει χρόνος για ερωτήσεις και τοποθετήσεις του κοινού.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com