Η αλήθεια για τον 15 εκατοστών «εξωγήινο»

0Ποια είναι η αλήθεια για το μουμιοποιημένο 15 εκατοστών λείψανο από κάτι που μοιάζει με εξωγήινο, με το παρατσούκλι Ata, που ανακαλύφθηκε στην έρημο Ατακάμα της Χιλής πριν από 10 χρόνια;…

 Η αναζήτηση αυτής της αλήθειας κάνει το Sirius” (σειρά ντοκυμαντέρ για λίγους) το πιο πολυαναμενόμενο ντοκιμαντέρ ανάμεσα στους λάτρες των UFO. Τα ευρήματα, όμως, μπορεί και να απογοητεύσουν.

Στην αρχή οι κινηματογραφιστές ισχυρίστηκαν ότι το ντοκιμαντέρ θα αποκαλύψει ότι το DNA του πλάσματος με το μεγάλου μεγέθους κεφάλι δεν μπορεί να ταξινομηθεί ιατρικά .

Στην πραγματικότητα, στο ντοκιμαντέρ, καταλήγουν ότι το μικρό ανθρωποειδές είναι ανθρώπινο:

“Μπορώ να πω με απόλυτη βεβαιότητα ότι δεν είναι μαϊμού. Είναι ανθρώπινο Πιο κοντά στην ανθρώπινη φύση από ό,τι στους χιμπατζήδες. Έζησε μέχρι την ηλικία των έξι έως οκτώ ετών. Προφανώς, ανέπνεε και έτρωγε. Μια απορία που έχουμε είναι πόσο μεγάλο ήταν αυτό το πράγμα, όταν γεννήθηκε, δήλωσε ο Garry Nolan, διευθυντής της βιολογίας βλαστικών κυττάρων στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ, Καλιφόρνια.

Το DNA αφηγείται την ιστορία και έχουμε τις υπολογιστικές τεχνικές που μας επιτρέπουν να καθορίσουμε, σε πολύ μικρό διάστημα, αν, στην πραγματικότητα, αυτό είναι ανθρώπινο,εξηγεί στην ταινία ο Nolan, ο οποίος διενεργεί τις εξετάσεις DNA.

Το ενδιαφέρον μου, ειλικρινά, είναι να διαψεύσω ότι πρόκειται για κάτι ασυνήθιστο ή οτιδήποτε παραφυσικό,” είπε ο Nolan πριν από την έναρξη της μελέτης του DNA του Ata. «Θα ήθελα να αποδείξω ότι αυτή είναι μια ανθρώπινη [και] μόνο μετάλλαξη.

Μία από τις βασικές θεωρίες υποστήριζε ότι ο ΑΤΑ μπορεί να ήταν ένα αγέννητο έμβρυο. Όμως, και αυτό αποδείχθηκε ότι ήταν λανθασμένο, σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας του Nolan.

«Η ακολουθία από τα μιτοχόνδρια μας λέει με μεγάλη σιγουριά ότι η μητέρα του ήταν μια Ινδιάνα από τη Χιλή. Η άλλη πληροφορία που βγήκε από την ανάλυση είναι ότι πρόκειται για αρσενικό. Πιθανότατα έζησε κάποτε τον τελευταίο αιώνα, αν μου επιτρέπεται να μαντέψω.

Ο Nolan παραδέχεται ότι ξεκίνησε αυτή τη μελέτη πιστεύοντας ότι το DNA ήταν η απάντηση, αλλά στη συνέχεια συνειδητοποίησε οτι υπήρχαν και άλλα ερωτήματα σχετικά με τη βιολογία του Ata που πρέπει να απαντηθούν. Ο ίδιος σχεδιάζει να δημοσιεύσει τα τελικά συμπεράσματά του μετά από περισσότερη ανάλυση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ