ΣΥΡΙΖΑ: Πράξη αλληλεγγύης και όχι μίσους η εθελοντική αιμοδοσία

syrΜε αφορμή την πρόσκληση της Χ.Α. για αιμοδοσία “μόνο για Έλληνες” στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας αυτό το Σάββατο, ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Λάρισας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Η εθελοντική αιμοδοσία είναι μία πράξη αγάπης για τον άγνωστο συνάνθρωπο που μπορεί να βρεθεί σε ανάγκη, κι όχι μία πράξη μίσους. Όλοι οι άνθρωποι, είτε προέρχονται από τα βάθη της Ανατολής, είτε από την άκρη του Βορρά, έχουν το ίδιο αίμα και όταν βρεθούν σε ανάγκη, μόνο από άλλους εθελοντές μπορούν να βρούνε αίμα.

Η Χρυσή Αυγή επιχειρεί να μπολιάσει, όμως, αυτή την ύψιστη πράξη αλληλεγγύης, με φυλετικό, ρατσιστικό μίσος, υλοποιώντας και στη Λάρισα αιμοδοσία “μόνο για Έλληνες”.

Όμως το αίμα δεν έχει εθνική ή φυλετική σύνθεση και η εθελοντική αιμοδοσία είναι στάση ζωής, είναι ανθρωπιά και αλτρουισμός. Αυτοί που σκέφτηκαν να ανταποκριθούν στην εκστρατεία μίσους της Χρυσής Αυγής, καλό θα ήταν να το ξανασκεφτούν.

Οι φιάλες που συλλέγονται κατά τη διάρκεια της εθελοντικής αιμοδοσίας χορηγούνται αποκλειστικά με ιατρικά κριτήρια σε όσους έχουν ανάγκη μετάγγισης αίματος. Στην αιμοδοσία δεν επιτρέπεται να υπεισέρχεται κανένα κριτήριο έθνους, φυλής, κόμματος, θρησκείας, κοινωνικής τάξης. Τα παραπάνω συνιστούν καταστατικές, μη διαπραγματεύσιμες αρχές της αιμοδοσίας.

Καλούμε το Υπουργείο Υγείας, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, τους γιατρούς του Νοσοκομείου και όλους τους φορείς της Λάρισας να αρνηθούν να συνεργαστούν και να ακυρώσουν την προγραμματισμένη με όρους αιμοδοσία της ρατσιστικής Χρυσής Αυγής». 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ