All Star Game του Λαρισινού μπάσκετ

ALL STAR GAMEΑπό την Πέμπτη 25 Απριλίου και για 4 ημέρες, διεξάγεται το 2ο All Star Game του Λαρισινού Μπάσκετ, σε μια ξεχωριστή γιορτή που εξελίσσεται πλέον σε θεσμό. Αυτό έγινε γνωστό σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε σήμερα το πρωί στην έδρα της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Παράλληλα με το All Star Game θα διεξαχθούν αγώνες παιδιών, επίλεκτων καλαθοσφαιριστών αλλά και σεμινάριο για προπονητές, σε συνεργασία της Ε.Σ.ΚΑ.Θ., της Περιφέρειας Θεσσαλίας και των σωματείων της Π.Ε. Λάρισας

Κάλεσμα προς όλους τους φιλάθλους να παρακολουθήσουν τους αγώνες απεύθυνε ο περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Από την Πέμπτη 25 Απριλίου και για 4 ημέρες η καρδιά του θεσσαλικού μπάσκετ, χτυπάει εδώ στην Λάρισα. Διοργανώνεται το 2ο All Star Game το όποιο πέρυσι είχε σημειώσει μεγάλη επιτυχία. Στη φετινή διοργάνωση μάλιστα υπάρχει ένα ιδιαίτερο ανθρωπιστικό ενδιαφέρον καθώς τα έσοδα θα διατεθούν για τον  Βλάντο Μαϊστρένκο ο οποίος αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας. Έτσι περνάμε ένα μήνυμα ενότητας και ομοψυχίας, σε μια δύσκολη περίοδο για τη χώρα.

Πιστεύουμε στις δυνάμεις των Θεσσαλών, στις δυνατότητες τους και όσο μπορούμε θα είμαστε κοντά, γιατί ο αθλητισμός ενώνει, ωφελεί και δεν βλάπτει. Θέλω να συγχαρώ τους παράγοντες όλων των αθλητικών σωματείων διότι επιτελούν ένα τεράστιο έργο την σημερινή εποχή, γιατί διατηρούν την ελπίδα του αθλητισμού μέσα σε πολύ δύσκολες καταστάσεις και δίνουν το δικαίωμα στα νέα παιδιά να αθληθούν και να πρωταγωνιστήσουν μελλοντικά. Μαθαίνουν στα παιδιά να είναι δυνατά, να έχουν αυτοσυγκράτηση, ομαδικότητα, συνεργασία, αποτελεσματικότητα, να διαχειρίζονται το θυμό τους, την αδικία, τις νίκες, και να μην παρασύρονται στις  δύσκολες ατραπούς της ζωής».

Ο εκπρόσωπος των σωματείων κ. Φώτης Σκουλίδης δήλωσε τα εξής: «Τα σωματεία της Λάρισας από πέρυσι έχουν ξεκινήσει έναν αγώνα ανάδειξης του μπάσκετ στην πόλη μας. Μετά από την πτώση των 2 ομάδων μας από την Α1, νομίζω ότι είναι καιρός να ξαναφέρουμε το μπάσκετ στο προσκήνιο και να κάνουμε κάποια πράγματα ώστε τα νέα παιδιά να αντιληφτούν ότι είμαστε εδώ και ότι μπορούμε να κάνουμε πράγματα και πάλι.

Από πέρυσι ξεκινήσαμε το πρώτο Αll Star το όποιο είχε μεγάλη επιτυχία και φέτος, με την μεγάλη βοήθεια της Περιφέρειας Θεσσαλίας και κυρίως του κ. περιφερειάρχη, ξεκινήσαμε το 2ο Αll Star το όποιο προσπαθήσαμε να το αναπτύξουμε φέτος και έτσι το εμπλουτίσαμε ακόμη περισσότερο. Πιστεύουμε ότι θα γίνει ένα πολύ καλό παιχνίδι, σχεδόν εφάμιλλο του All Star του Ε.ΣΑ.ΚΕ. Ελπίζουμε να έρθει κόσμος, γιατί θέλουμε να βοηθήσουμε και τον Βλάντο Μαϊστρένκο, μετά τη περιπέτεια της υγείας του, οπότε είναι ακόμα ένα σημείο που πρέπει να σταθούμε και να βοηθήσουμε όλοι».

Ο κ. Κώστας Μπαζάκης, πρόεδρος του Αστέρα και μέλος της επιτροπής διοργάνωσης σημείωσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. περιφερειάρχη για την στήριξη που μας παρέχει, καθώς δεν θα μπορούσε να γίνει αυτή η εκδήλωση χωρίς την στήριξη της Περιφέρειας. Επίσης την Ε.Σ.ΚΑ.Θ. που φέτος συμβάλει και αυτή με τον τρόπο της. Εγώ θα αναφερθώ στο κομμάτι του σεμιναρίου προπονητών που θα γίνει Σάββατο και Κυριακή στο κλειστό του Αγίου Θωμά και για πρώτη φορά στην πόλη μας μετά από πάρα πολλά χρόνια. Είναι μια τεράστια διοργάνωση, θα έρθουν 3 προπονητές της Α1, οι 2 έχουν διατελέσει και προπονητές Εθνικών ομάδων, αναφέρομαι φυσικά στον κ. Ζούρο, τον κ. Μίσσα και τον κ. Πρίφτη. Το σεμινάριο θα είναι δωρεάν για όλους τους προπονητές της Θεσσαλίας και όχι μόνο, θα μπορούν να συμμετάσχουν όλοι οι προπονητές της κεντρικής Ελλάδος και όπως αντιλαμβάνεστε το επίπεδο των ομιλητών αποτελεί την καλύτερη αφετηρία στο να έρθει κάποιος να παρακολουθήσει και να εμπλουτίσει τις γνώσεις του..

Ο γ.γ της Ε.Σ.ΚΑ.Θ. κ. Τάσος Τριανταφύλλου τόνισε τα εξής: «Η Ένωση Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Θεσσαλίας χαιρετίζει την προσπάθεια των Λαρισινών σωματείων και βοηθάει στο να πραγματοποιηθεί αυτή η εκδήλωση όσο το δυνατόν πιο επιτυχημένη  με την πεποίθηση ότι θα βρει μιμητές και στις υπόλοιπες πόλεις και το επόμενο All Star game να είναι Πανθεσσαλικό».

Ο παίκτης των εφήβων Γιάννουλης Αχιλλέας Βαλιώτης δήλωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που με ψήφισε. Είναι μια μεγάλη εκδήλωση αυτή που γίνετε, ευελπιστώ να συνεχιστεί, να γίνει θεσμός και να μην ξεχνάμε ότι γίνεται για φιλανθρωπικό σκοπό».

Στην συνέντευξη τύπου συμμετείχε ακόμη ο πρόεδρος του Σ.Βε.Κ. (Σύλλογος Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Λάρισας) κ. Θεόδωρος Λιάκος.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2ο ALL STAR GAME

ΠΕΜΠΤΗ 25 Απριλίου

-16.30 μέχρι τις 18.00 αγώνας επίδειξης παίδων και εφήβων.

-18.00 – 18.30 Προκριματικός διαγωνισμού τριπόντων

-19.00 – Κυρίως αγώνας All Star Game που θα περιλαμβάνει και διαγωνισμούς τριπόντων στο ημίχρονο και διαγωνισμό καρφωμάτων στο τρίτο δεκάλεπτο.

-Βράβευση πολυτιμότερου παίκτη αγώνα (MVP)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 Απριλίου

-Ο Σύλλογος Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Λάρισας θα αντιμετωπίσει τους παλαίμαχους αθλητές του Βόλου. Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 19.30 και θα πραγματοποιηθεί στο κλειστό του Αγίου Θωμά.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27 – ΚΥΡΙΑΚΗ 28 Απριλίου:

-Σεμινάριο προπονητών (9:00-15:00)

Θα μιλήσει ο Ηλίας Ζούρος, ο Κώστας Μίσσας και ο Δημήτρης Πρίφτης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ