Ενισχύσεις 85 εκ. ευρώ σε γεωργούς και κτηνοτρόφους

tsautaris226121Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης μετά την ολοκλήρωση των ελέγχων από  τον ΟΠΕΚΕΠΕ ανακοινώνει ότι από σήμερα και προοδευτικά μέχρι τις 30 Απριλίου θα πραγματοποιηθούν όπως είχε προγραμματισθεί πληρωμές ύψους 85 εκ. € και οι οποίες συγκεκριμένα θα αφορούν

1) Τους κτηνοτρόφους των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών της χώρας με τις πληρωμές για το άρθρο 68 και το υπόλοιπο de minimis

α/α

Κατηγορία

Ημερομηνία

Ποσό Πληρωμής σε €

1

Άρθρο 68,  Αιγοπρόβατα

26/04/2013

Έως

30/04/2013

42.000.000

2

Άρθρο 68,  Βόειο Μοσχαρίσιο Κρέας, Θηλάζουσες Αγελάδες

3

Άρθρο 68,  Μοσχίδες Αναπαραγωγής

4

de minimis για ορεινούς

 

2) τους παραγωγούς φυτικής παραγωγής  για τις υπόλοιπες πληρωμές της ενιαίας ενίσχυσης 2012, ελαιώνων μικρών νησιών Αιγαίου, υπόλοιπα συνδεμένης  ενίσχυσης βάμβακος 2012, ποιοτικό παρακράτημα άρθρου 68 για το σκληρό σιτάρι.

α/α

Κατηγορία

Ημερομηνία

Ποσό Πληρωμής σε €

 

1

Υπόλοιπα  Ενιαίας Ενίσχυσης 2012

26/04/2013

Έως

30/04/2013

43.000.000

2

Υπόλοιπα  Συνδεδεμένης Ενίσχυσης Βάμβακος 2012

3

Άρθρο 68,  Σκληρό Σιτάρι

4

Ελαιώνες Μικρών Νησιών Αιγαίου

Οι αποστολές αρχείων για τις πληρωμές των  παραπάνω κατηγοριών δικαιούχων θα αρχίσουν προοδευτικά από σήμερα το απόγευμα στην αρμόδια τράπεζα και θα είναι διαθέσιμα από την επόμενη ημέρα της αποστολής. Για τα ακριβή ποσά πληρωμής που θα κατατίθενται στους λογαριασμούς των δικαιούχων αυτοί μπορούν να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Με αφορμή τις πληρωμές ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης δήλωσε:

«Όπως έχουμε προαναγγείλει θα δώσουμε τα χρήματα στους κτηνοτρόφους των ορεινών περιοχών στις τρεις επί μέρους κατηγορίες τους. Είναι τα τελευταία χρήματα  του μηχανισμού de minimis και το άρθρο 68. Είναι χρήματα της τάξεως περίπου 42 εκατομμυρίων ευρώ και αντίστοιχα ποσά χρημάτων τόσο για την υποστήριξη των σκληρών σιταριών, το λεγόμενο ποιοτικό παρακράτημα και των ελαιόδεντρων του Αιγαίου, των νησιωτικών δηλαδή περιοχών.

Οι δικαιούχοι μπορούν να ενημερωθούν για τα χρήματα που δικαιούνται μέσω του διαδικτύου και μόλις πιστωθούν οι λογαριασμοί τους για όσους έχουν δώσει τον αριθμό του κινητού τους τηλεφώνου, με αντίστοιχο μήνυμα, θα πληροφορηθούν το ακριβές ποσό και την ώρα της κατάθεσης.

Πιστεύουμε ότι η διεργασία αυτή θα ολοκληρωθεί τις επόμενες  δυό  – τρεις μέρες, άρα όπως είχαμε υποσχεθεί πριν το Πάσχα θα δώσουμε στην Περιφέρεια χρήματα της τάξεως των περίπου 90 εκατομμυρίων ευρώ τόσο για την ορεινή Ελλάδα, όσο και για τη νησιώτικη Ελλάδα και για την πεδινή. Πιστεύουμε ότι ενόψει και των γιορτών του Πάσχα είναι σημαντικό ότι το Υπουργείο βοηθάει δίνοντας στην Περιφέρεια τα ποσά αυτών των χρημάτων, τα οποία πρέπει να πω ότι προστίθενται στα ποσά που θα πάρουν οι παραγωγοί γιατί είναι οι μέρες που πωλούνται τα αρνιά τους και επίσης είναι η κορύφωση της γαλακτοπαραγωγικής περιόδου. Το ίδιο ισχύει και για τους νησιώτες με τα λιόδεντρα οι οποίοι τώρα πουλούν τα λάδια τους. Επομένως είναι μια σημαντική εισροή και βοήθεια για την ανάπτυξη της Περιφέρειας αυτήν την κρίσιμη στιγμή».

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com