Θα εμποδίσουμε τη ρατσιστική αιμοδοσία της Χ.Α.

Ανεπιθύμητη στο ΓΝΛ χαρακτηρίζουν το κόμμα οι γιατροί του ιδρύματος

αιμαΕπίθεση στη Χρυσή Αυγή για την πρόθεσή της να οργανώσει αιμοδοσία ώστε το αίμα που θα συγκεντρωθεί να καταλήξει μόνο σε έλληνες εξαπολύουν με ανακοίνωσή τους οι υπεύθυνοι του κοινωνικού ιατρείου – τόπος αλληλεγγύης της Λάρισας ξεκαθαρίζοντας ότι θα εμποδίσουν μια τέτοια αιμοδοσία. Στην ανακοίνωση αναφέρονται:

“Πριν ακόμη στεγνώσει το αίμα των μεταναστών στα χωράφια της Μανωλάδας, έρχεται η ανακοίνωση της Μαύρης Νύχτας (παραπλανητικά σαν χρυσή αυγή) για αιμοδοσία μόνο για Έλληνες να προκαλέσει το αίσθημα αποτροπιασμού όλου του κόσμου γι’ αυτή τη πράξη. Αποδεικνύει έμπρακτα πόσο κροκοδείλια ήταν τα δάκρυα τους  για το συμβάν αυτό ή μάλλον πόσο χαιρέκακα θα έτριβαν τα χέρια τους.   

Οφείλουμε, ως Κοινωνικό Ιατρείο- φαρμακείο Λάρισας «Τόπος αλληλεγγύης»  να υπενθυμίσουμε τα εξής, αυτονόητα και κατοχυρωμένα στην ιατρική πράξη. Η δωρεά αίματος είναι μια εθελοντική προσφορά ενός ανθρώπου προς τους πάσχοντες συνανθρώπους του και η χρήση του  είναι αποκλειστικά ιατρικό έργο, που διέπεται από κανόνες και υπακούει στη διεθνή ιατρική ηθική και δεοντολογία. Το ποιος δηλαδή θα ωφεληθεί αυτής της δωρεάς, γίνεται με κριτήριο την πάθηση και όχι τον πάσχοντα (εάν είναι λευκός, μαύρος,  έλληνας ή ξένος)

Όσοι γίνουν αιμοδότες με αυτό το κίνητρο, θα εξαπατηθούν γιατί καμιά Αιμοδοσία Νοσηλευτικού Ιδρύματος (και είναι όλες δημόσιες) δεν πρόκειται να εναρμονιστεί με αυτά τα κόλπα των φασιστών.

Με βάση τα παραπάνω είναι δεδομένο ότι η πρόθεση της Χ.Α. δεν θα γίνει και δεν θα αφήσουμε να γίνει πράξη .

Η πρόκληση ωστόσο παραμένει.

Δεν ξέρουμε ποιους θα καταφέρουν να ξεγελάσουν οι νεοναζοί υμνητές του Χίτλερ που εκστασιάζονται με την μυρωδιά των θαλάμων αερίων, που μαχαιρώνουν μετανάστες και έλληνες αντιναζί. Ίσως  κάποιους που δεν έμαθαν να σκέφτονται τι και ποιος φταίει και  ψάχνουν εξιλαστήριο θύμα για την δική τους συμφορά.

Όμως αυτό που μας απειλεί περισσότερο από τη δράση της X.A, είναι το ότι σταδιακά η δημόσια ζωή και ο πολιτικός λόγος των κρατούντων μετατοπίζεται προς το  φασισμό .

Πριν λίγο καιρό ήταν οι ιερόδουλες οροθετικές που  διαπομπεύονταν από τα κοράκια των ΜΜΕ γιατί «μόλυναν» την ελληνική οικογένεια σύμφωνα με τον Λοβέρδο. Χθες ήταν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης για τους μετανάστες που έφτιαξε η  «δημοκρατική» κυβέρνηση, για να ανακαταλάβει τις πόλεις σύμφωνα με τον Σαμαρά. Μετά σε αυτά εγκλείστηκαν και  οι τοξικοεξαρτημένοι.  Ίσως αργότερα ακολουθήσουν και οι  άνθρωποι με ειδικές ανάγκες (όπως προτείνει η χρυσή αυγή) γιατί είναι περιττοί και αντιπαραγωγικοί . Αύριο για τον ίδιο λόγο και οι «αντιπαραγωγικοί» δημόσιοι υπάλληλοι θα πεταχτούν στον «καιάδα» όπως πετάχτηκαν  1,5 εκατομμύριο άνθρωποι άνεργοι, μαζί με τις κατακτήσεις ενός αιώνα

Αν μας συγκλόνισε η Μανωλάδα, είναι γιατί οι σφαίρες που γεμίζουν τα όπλα των μπράβων,  διατίθενται απλόχερα από τους κυβερνώντες που δεν διστάζουν σε τίποτα προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους δανειστές και τα καπιταλιστικά συμφέροντα.

Όμως έχουμε και εμείς τα δικά μας όπλα να αναχαιτίσουμε τον φασισμό. Τις κοινότητες αλληλεγγύης , τους  δικούς  μας τόπους αλληλεγγύης, όπως είναι και το κοινωνικό ιατρείο Λάρισας.  Εδώ μπορούμε να συναντηθούμε να συνυπάρξουμε όλοι σαν ίσοι και διαφορετικοί, συλλογικά να αντισταθούμε, να αποφασίσουμε και να δράσουμε

Και αν πίσω από το λόγο της ΧΑ βρίσκονται οι πολιτικές επιλογές του συστήματος  και πίσω από τα μέλη της το μίσος …….

απέναντι της θα βρεθούμε εμείς”.

Είναι ανεπιθύμητοι

Εν τω μεταξύ ανακοίνωση εξέδωσε και η Ένωση Ιατρών Νοσηλευτηρίων Κέντρων Υγείας Λάρισας χαρακτηρίζοντας ανεπιθύμητα τα στελέχη της Χ.Α. που θα έλθουν στο νοσοκομείο για τη ρατσιστική αυτή αιμοδοσία. Στην ανακοίνωση τονίζουν τα εξής:

“Κόντρα στις αρχές του ανθρωπισμού, της αλληλεγγύης και της ιατρικής δεοντολογίας, η φασιστική Χρυσή Αυγή καλεί τα μέλη της σε εκδήλωση μίσους και ρατσισμού, διοργανώνοντας το Σάββατο 27 Απριλίου 2013 «Αιμοδοσία Μόνο Για Έλληνες»!

Οι γιατροί του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας δηλώνουν κατηγορηματικά ότι προσφέρουνε υπηρεσίες υγείας σε όλους τους συνανθρώπους τους, ασφαλισμένους και ανασφάλιστους, ανεξαρτήτως φύλου, φυλής, χρώματος, εθνικότητας ή οποιασδήποτε άλλης διάκρισης.

Απέναντι στους φασίστες της Χρυσής Αυγής, συλλογικά και δυναμικά οι γιατροί απαντούν ότι δεν θα επιτρέψουν ούτε αυτή ούτε ανάλογη εκδήλωση στο νοσοκομείο και την πόλη τους.
Τους κηρύσσουν ανεπιθύμητους και καλούν όλο τον λαό της Λάρισας να τους απομονώσει”.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com