Απεργία στους δήμους για τους συμβασιούχους

ποεοτα«Λουκέτο» στους δήμους για 24 ώρες αποφάσισε να βάλει αύριο η ΠΟΕ-ΟΤΑ αντιδρώντας σε ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου που κατατίθεται σήμερα στην Βουλή. Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ – ΟΤΑ αποφάσισε να κηρύξει 24ωρη απεργία για τους συμβασιούχους στους δήμους και στάση εργασίας από τις 11.3ο έως την λήξη της βάρδιας για τους υπόλοιπους εργαζόμενους.

Υπενθυμίζεται ότι το νομοσχέδιο περιλαμβάνει ρύθμιση η οποία προβλέπει την κατάργηση της έκδοσης δικαστικών προσωρινών διαταγών και την έκδοση αποφάσεων ασφαλιστικών μέτρων, που αφορούν απολυμένους εργαζόμενους. Με τη συγκεκριμένη ρύθμιση γίνεται προσπάθεια να αποχωρήσουν με συνοπτικές διαδικασίες δημόσιοι υπάλληλοι των οποίων οι υποθέσεις εκκρεμούν στα δικαστήρια.

Για την συγκεκριμένη ρύθμιση ο  υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης έχει δηλώσει ότι την αντίθεση του «σε κάθε ρύθμιση που καταργεί δικαστικές αποφάσεις, έστω και προσωρινού χαρακτήρα», ενώ πριν από λίγη ώρα και συνεργάτες του κ. Αντ. Μανιτάκη επεσήμαιναν ότι με τη ρύθμιση δεν θα απολυθούν συμβασιούχοι που έχουν δικαιωθεί από τα δικαστήρια.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ