Βολές εργαζομένων στους ΟΤΑ κατά Ρ. Κομήτσα

RKomitsasΕπίθεση στο δήμαρχο Κιλελέρ και πρόεδρο της ΠΕΔ Ρ.Κομήτσα με αφορμή τη στάση του στην κινητοποίηση των εργαζομένων ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας αποκομιδής απορριμμάτων εξαπολύει η διοίκηση του συνδικάτου εργαζομένων ΟΤΑ του νομού. Αναλυτικά στην ανακοίνωση τονίζονται:

“Ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας (Π.Ε.Δ.Θ) σε ρόλο μάνατζερ και προπομπός για όλους τους Δήμους της περιοχής μας  για την ιδιωτικοποίηση κοινωνικών δομών  και καθαριότητας. Καταγγέλλουμε  το δήμαρχο Κιλελέρ και πρόεδρο της Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας , πρωτοπόρο στην εφαρμογή της αγρίας αντιλαϊκής πολιτικής και των ιδιωτικοποιήσεων κυβέρνησης Ε.Ε. βιομηχάνων πρόεδρος της Π.Ε.Δ. και δήμαρχος Κιλελέρ έκανε πράξη αυτό που δήλωσε πριν από μέρες στην αντιπροσωπεία συνδικαλιστών που τον επισκέφθηκε και του ζήτησε να ακυρώσει την δημοπρασία για την ιδιοτικοποίση της καθαριότητας «ότι θα με βρείτε σθεναρά απέναντι σας δεν συμφωνώ με τη μόνιμη δουλειά στην καθαριότητα» .

Στις 23-4-2013 μέρα κινητοποίησης των συνδικάτων για την αποτροπή της δημοπρασίας ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας, κίνησε  κρατικό και κατασταλτικό μηχανισμό   (πάνω από 30 αστυνομικοί έζωσαν το κτήριο του Δημαρχείου με εισαγγελική παραγγελία που ο ίδιος ζήτησε), προσπάθησε να τρομοκρατήσει  τους εργαζόμενους ακόμα και την ώρα της κινητοποίησης,  χρησιμοποίησε ασύστολα ψεύδη περί «ομόφωνης» απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, δήλωσε προς τους εκπροσώπους των εργαζομένων και τα Μ. Μ .Ε. ότι είναι  ενάντια στη μόνιμη και σταθερή δουλειά των εργαζομένων στην καθαριότητα, ότι στον ιδιώτη στοιχίζει λιγότερα η αποκομιδή, χωρίς να απαντάει με ποιες εργασιακές σχέσεις και κάτω από ποιες συνθήκες θα δουλεύουν και τη δημοτικά τέλη θα πληρώσουν τα λαϊκά στρώματα, ότι οι εργαζόμενοι όταν είναι μόνιμοι δεν δουλεύουν.

Επικαλέστηκε δε την απαγόρευση  πρόσληψης προσωπικού και πολλά ακόμα. Ο Δήμαρχος και η πλειοψηφία του Δημοτικού  Συμβούλιου λειτουργούν   ως υπάλληλοι των μεγάλο- εργολάβων  των βιομηχάνων των τραπεζιτών. Η κυβέρνηση βρήκε  τους εκπρόσωπους της στην Τ.Α. και στην περιοχής μας για να περάσει την πολιτική στήριξης του μεγάλου κεφαλαίου, να φορτώσει την καπιταλιστική κρίσης στις πλάτες του λαού. Σε αυτή την κατεύθυνση κινούνται όλες οι δημοτικές αρχές που στηριχθήκαν από τις δυνάμεις του ευρωμοόνοδρομου .

Έχουν συμπαραστάτες τις πλειοψηφίες της ΑΔΕΔΥ και της  ΠΟΕ-ΟΤΑ  που παρ΄ όλη την εδώ παρουσία της  με σύσσωμη σχεδόν  την Εκτελεστική Επιτροπή. Κανένας εργαζόμενος όμως δεν μπορεί να ξεχάσει ότι πριν από λίγο καιρό στις μεγάλες κινητοποιήσεις πήγαιναν σε κοινές πορείες και συγκεντρώσεις ,τους θεωρούν συνεργάτες και συνοδοιπόρους, ότι συμφωνούν με την Ε.Ε., την ανταγωνιστικότητα  και την αντοχή της οικονομίας, άρα στηρίζουν «αγωνιστικά»αυτή την πολιτική.

Καλούμε τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στο συνδικάτο να εγκαταλείψουν τις συμβιβασμένες πλειοψηφίες . και να παλέψουν με τους φτωχούς αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, τις γυναίκες, τη νεολαία των δήμων σε κοινό μέτωπο πάλης.

Απαιτώντας

• Να  σταματήσει κάθε διαδικασία ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας στο κύκλωμα περισυλλογής, διαλογής, μεταφοράς, διαχείρισης.

• Καμία απόλυση εργαζομένων – καμία εφεδρεία.

• Άμεση χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό που να καλύπτει το σύνολο των αναγκών και λειτουργιών των δήμων. Επιστροφή όλων των παρακρατηθέντων

•  Κατάργηση της κάθε είδους τοπικής φορολογίας, ανταποδοτικών τελών για την καθαριότητα, την ύδρευση, την αποχέτευση, τα τροφεία σε παιδικούς σταθμούς και οποιασδήποτε μορφής τοπικά χαράτσια που χτυπάνε το λαϊκό εισόδημα

•   Κανένας ιδιώτης στις υπηρεσίες των δήμων, έξω οι Μ.Κ.Ο από τους Δήμους”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ