Δημιουργείται κλίμα εκφοβισμού στην εκπαίδευση

παπαποΤην κάθετη διαφωνία της με την παραπομπή στο πειθαρχικό δασκάλου ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή σε κινητοποιήσεις εκφράζει με ανακοίνωσή της η διοίκηση του συλλόγου δασκάλων – νηπιαγωγών του νομού, ζητώντας την άμεση κατάργηση του νόμου ο οποίος στέλνει στα πειθαρχικά όργανα όλους τους δημοσίους υπαλλήλους που έχουν παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη ακόμη και για προσωπικές διαφορές. Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Λάρισας «ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΟΥΜΑΣ»   εκφράζει τη  συμπαράστασή του στο συνάδελφο Γκουλιώνη Στέφανο , έναν αξιόλογο εκπαιδευτικό με σημαντική προσφορά στο χώρο της Ειδικής Αγωγής , που παραπέμπεται  στο Πειθαρχικό Συμβούλιο για « απρεπή συμπεριφορά εκτός υπηρεσίας» με κίνδυνο απόλυσης.

Δεν μπορεί  να χαρακτηρίζεται  «επίορκος» κάποιος συνάδελφος που διαδηλώνει ειρηνικά.

Με τον πρόσφατο  Ν.4093/2012    παραβιάζεται το «τεκμήριο της αθωότητας», μια θεμελιώδης ποινική αρχή που κατοχυρώνεται τόσο από το ελληνικό όσο και το διεθνές δίκαιο.

Το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων είναι εκτεθειμένο στη διάθεση του οποιουδήποτε προχωρήσει σε ένδικα μέσα για  οποιοδήποτε λόγο, από τον πιο σοβαρό ως τον πιο ασήμαντο.

Πέρα από το πρωτοφανές γεγονός της κατάργησης του τεκμηρίου της αθωότητας , έχουμε και τη δημιουργία κλίματος εκφοβισμού στις σχολικές μονάδες και στην εκπαίδευση γενικότερα.

Ζητάμε την άμεση κατάργηση του  απαράδεκτου και αντιδημοκρατικού νομικού πλαισίου (Ν.4093/2012), με αποτέλεσμα να παύσει κάθε πειθαρχική και ποινική δίωξη στο πρόσωπό του συναδέλφου».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ