Μετακινήθηκε αναισθησιολόγος από το νοσοκομείο Τρικάλων στο ΓΝΛ

μακρΣτην άμεση μετακίνηση αναισθησιολόγου στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας από το γειτονικό Νοσοκομείο των Τρικάλων προχώρησε ο Διοικητής της 5ης Υ.Πε. κ. Λάζαρος Μακρής, προκειμένου το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας να ανταποκριθεί στον αυξημένο φόρτο περιστατικών που συγκεντρώνει, ύστερα από βλάβη που υπέστη το ακτινολογικό μηχάνημα CArm της Ορθοπεδικής κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

Η παραπάνω κίνηση της ενίσχυσης του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας κρίθηκε αναγκαία, αφού το Νοσοκομείο διαθέτει μόνον τέσσερις αναισθησιολόγους.

Η βλάβη του ακτινοσκοπικού του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας προβλέπεται να αποκατασταθεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, σύμφωνα με την εκτίμηση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου.

Σε αντίθετη περίπτωση έχει ζητηθεί ήδη από την 5η Υ.Πε. η κάλυψη του Π.Γ.Ν.Λ. με ένα εκ των τριών ακτινολογικών μηχανημάτων της Ορθοπεδικής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου.

Στην περίπτωση πάντως αντιμετώπισης ακραίων περιστατικών, πέραν της Ορθοπεδικής, ακτινοσκοπικά μηχανήματα διαθέτουν και άλλες κλινικές του Π.Γ.Ν.Λ.  Η συνεργασία σε αυτές τις περιπτώσεις δεν είναι απλά αυτονόητη, αλλά επιβεβλημένη, δεδομένου του ανυπόκριτου ενδιαφέροντος του ιατρικού προσωπικού προς τους ασθενείς, στο όνομα κυρίως του λειτουργήματος που επιτελούν.

Επιπροσθέτως, πέραν της adhocαντιμετώπισης καταστάσεων, που επιβάλλεται εκ των πραγμάτων, η διοίκηση της 5ης Υ.Πε. ζήτησε μεταξύ άλλων ειδικοτήτων, την πρόσληψη πέντε (5) αναισθησιολόγων. Τρείς για το Π.Γ.Ν.Λ. και δύο για το Γ.Ν.Λ. Στο πλαίσιο των επικείμενων προσλήψεων επικουρικών ιατρών, και προκειμένου να δοθούν βιωσιμότερες λύσεις.

Πρόκειται για αίτημα που υπακούει αφενός μεν στα αριθμητικά δεδομένα που προτίθεται άμεσα να εγκρίνει το Υπουργείο Υγείας, απολύτως σύμφωνο με τις ανάγκες που περιγράφονται στην επίσημη πρόταση των δύο Νοσοκομείων της Λάρισας προς την διοίκηση της 5ης Υ.Πε.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ